(KURIR TV) SPEKTAKL BELOG NA LIVADI: Neće se završiti u nedelju, MLADENOVAC GORI!

Završna konvencija pokreta

(KURIR TV) SPEKTAKL BELOG NA LIVADI: Neće se završiti u nedelju, MLADENOVAC GORI!

Politika -

MLADENOVAC - Završna konvencija predsedničkog kandidata Luke Maksimovića, odnosno Ljubiše Preletačevića Belog, počela je u Mladenovcu, na livadi iza košarkaških terena u naselju 25. maj.

Ljubiša Preletačević Beli je na svom Fejsbuk nalogu pozvao sve da dođu sa dobrom energijom i voljom, i naveo da se njegov završni skup održava na mestu gde su on i njegov saborac Nebojša Prilepak odrasli.

Završni miting vodi pisac Marko Vidojković.

20.43 - Konačno imate za koga da glasate. Trideset godina gledate ista lica. A sada je došao je Beli. U nedelju treba da penzionerima ukradete lične karte, obučete se svi u belo i zaokružite broj 5, jer je Ljubiša dar sa neba. Svi se ovde zezamo i smejemo, a imamo jaku poruku. Hvala vam. Ljubi vas čika, samo jako, sirotinja uzvraća udarac. Ave beli, poručio je na kraju svog govora Ljubiša Preletačević Beli.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

20.40

- Nebojša Prilepak je, govoreći kao Stefan, rekao da je ovo prilika običnim ljudima da kažu "ne" sistemu.

- Ovo sve nije posledica naše pameti, nego prozvod višegodišnjeg uništavanja naše zemlje. Zato u nedelju uzvraćamo udarac i guramo Belog u drugi krug, rekao je Prilepak.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

20.27

- Preletačević je iznet na binu poput kralja, noseći lovorov venac i sedeći na prestolu, a svoj nastup je započeo ironičnom operskom arijom koju je izveo sa Prilepkom, i prigodnog skeča, u kome je Beli poručio da mora da bude vođa.

Posle toga, Belom su uručene štafete koje su putovale kroz Srbiju, posle čega je on rekao da ipak neće biti zao, jer su se ljudi iz Srbije ujedinili.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

- Želim da se promenim, želim da vam pružim slobodu, želim i vašu slobodu i vašu korist. Normalno je da ću se da se obogatim, ali i vas ću. Konačno imate nekog da misli na vas. Nisam više političar koji misli samo na sebe. Mnogo vas volim i drago mi je što ste sve uradili umesto mene. Drago mi je što se ovde okupilo toliko kreativnih ljudi. Ja ću biti vaš čovek do kraja, obećao je Beli.

20.19 - Muzičar Đokara je poručio okupljenima da glasaju za Belog, a Nebojša Prilepak je poljubio svoju devojku da bi dokazao da nije homoseksualac. Potom su izveli pesmu "Samo jako".

Foto: Printwreen
Foto: Printwreen

20.09 - Preletačevića je podržao i sociolog Jovo Bakić, koji je okupljenima najpre rekao da treba klicati "Vučići Šrederu!"

- Danas sam kupio Politiku i mnogo sam se postideo što sam njen kolumnista, to ni Milošević nije sebi dozvoljavao. Šreder je ponizio jedan od ključnih ustanova naše kulture. Politika i RTS ne smeju da budu stranački bilteni. To može da bude Željko Mitrović, rekao je Bakić, i dodao:

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Zašto Beli, upitao je Bakić prisutno, i objasnio da je on potrebanm "jer je u Srbiji sve crno".

- Mi smo poniženi u uvređeni, a Beli je fiktivna ličnost, ali on pokazuje put ka promeni jednog mafijaškog sistema. Vučić je u pismu penzionerima optužio ostale kandidate da će ugroziti penzije, a najcrnje je to što će većina penzionera glasati za njega. Ali, važno je da će na put koji pokazuje Beli krenuti i penzioneri za kojuz godinu. Njihovi unuci im pokazuj put, jer Beli jeste svetlo na kraju tunela, ne kao ličnost već kao novi sistem koji će nići na temeljima ovop sistema. Ako ga ne razorimo, neće biti budućnosti za unuke ovih dedova i baka, koji jš ne vide u kom sistemu žive, rekao je Bakić, koji je poručio da je jako važno izaći na izbore i glasati za Belog.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

On je rekao da se nada da će Beli ući u drugi krug, a ako ne bude ušao, poručio je da se glasa protiv "tri šestice".

20.01 - Marko Vidojković je rekao da je odlučio da da podršku Belom kada je video kakva ekipa je počela da ga podržava na internetu.

- Tri dana sam čekao da potpišem kandidaturu Belog, video sam tamo ljude koje ne možete videti kod drugih kandidata. Mi smo drage volje stajali u redu, smejali se, video sam tamo najbolje ljude u Srbiji, rekao je Vidojković.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

On je okupljenima rekao "Beli - to ste svi vi".

- Ne stoji iza Belog nikakva armija hakera već narod. Ali da znate, onaj protiv koga se borimo je težak, i zato budite spremni u nedelju na opasno s... koje može da se desi. Ova vlast je spremna na sve, i zato dajmo mu ovo na ulici ako pokuša da ukrade. Već smo to radili, rekao je Vidojković.

19.56 - Vladimir Tripković, šef odborničke grupe "Beli - samo jako" u Skupštini GO Mladenovac rekao je Beli surfuje na kreativnom talasu koji je zahvatio srpsko duštvo.

- Beli se obratio svima, a razumeli su ga pristojni kreativni ljudi. Dok traje ova energija, neće se sve završiti u nedelju, ova priča će promeniti društvo nabolje.Beli očekuje od vas da budete kontrolori loših postupaka vlasti. Očekujem da na izborima "bacite peticu", Beli ima najbolji program - ozdravljenje srpskog društva, jer kada ono bude zdravo, donosiće ispravne političke odluke. Pozivam sve kontrolore, vodite računa jer ima nekih novih pravila, da petica ne postane šestica, rekao je Tripković

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

19.50 - Portparol Građanskog pokreta "Beli - Samo jako" Stevan Vlajić je prvi govornik, koji je rekao da je diverzija koju ovaj pokret pokušava da izvede je potpuno opravdana, i da je u ovoj situaciji jedini način borbe "satirična gerila".

- Ovo je za sada ostvareno samo u Mladenovcu, a biće nam zadovoljstvo da narednih godina budemo primer svim drugima u Srbiji, kojih ima mnogo više nego što se čini, što će se vidfeti drugog aprila, rekao je Vlajić.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

- Postavljamo pitanje premijeru koji od njegovih imenovanja nije satira. Što se same predsedničke funkcije tiče, nju obavlja i dalje Nikiolić, pa onda se kaže da je Beli neozbilja. S druge stane imamo nemoćnu opoziciju, nikako da se postavi pitanje ko od njih može da pobedi na izborima, a da to nije Beli, upitao je Vlajić.

On je rekao da danas u Srbiji inat ima mnogo veću snagu od racionalnosti.

- Novi izbori nas očekuju za 5 godina. Da narednih pet godina ne bi imali reprizu ovih pet godina, iuztađite i zaokružite broj 5, poručio je Vlajić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Došao niotkuda i napravio rusvaj na političkoj sceni: Ko je Beli, a ko Luka Maksimović?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track