(KURIR TV) POSLUŠAJTE GOVOR SAŠE JANKOVIĆA: Srbija ne sme da bude zemlja fantomki i straha!

Dalje neće moći

(KURIR TV) POSLUŠAJTE GOVOR SAŠE JANKOVIĆA: Srbija ne sme da bude zemlja fantomki i straha!

Politika -

BEOGRAD - Posle dva sata obraćanja poznatih iz raznih sfera društva, na predizbornom skupu okupljeniima se obratio se i predsednički kandidat Saša Janković.

"Platili su ih, ali tek će da ih koštaju lažne diplome. Koštaće ih životi iz helikoptera i poplava. Kako smeju da pominju helikoptere i avione. Gledao sam danas taj spot, čovek nam preti ako on ne bude sve, da će avioni da padaju sa neba. Ovo nije država, ovo je privatna firma porodice Topalović.

Svađaju se oko plena, dalje neće moći. Ozdravićemo Srbiju i to je moguće. Izađimo na izbore i glasajmo. Pokrenimo prijatelje i rođake. Kojo je na Tviteru napisao, Izvedimo na izbore i nepokretnu baku. Glasajmo, o nama se radi. Ako i kada postanem predsednik, vratiću dostojanstvo čoveku i smisao institucija.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Reći ću nešto zbog čega bi se sa Pravnog fakulteta proterali - obećavam da će Ustav da važi. Pravna sigurnost, socijalna pravda, nezavisne institucije, slobodni mediji... To je Ustav Srbije. Treba nam oslonac.

Znamo šta hoćemo, a šta nećemo. Dosta je bilo ponižavanja, Beograda na vodi i Srbije na hlebu i vodi, lažnih diploma i vazduplohova, provokacija, huškanja, tabloida, državnih udara, pretnji i laži. Ovo ne sme da bude zemlja straha. Ovo ne sme da bude zemlja u kojoj se kod lekara ide sa mitom umesto sa knjižicom, država u kojoj nema srednje klase, gde nam prete ratom oni koji ga sami izazivaju, jer za drugo ne znanju.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Ovo ne sme da bude država u kojoj ljudima pljačkaju domove, jer policija čuva moćnike. Ne zaslužujemo da dobijemo otkaz pred penziju, kada s niko neće i nemamo gde da odemo. Nećemo da nam predavanja drže ratni zločinci.

Treba da ih je sramota kako nam dobro ide. Znamo šta nećemo, a evo šta hoćemo. Hoćemo da vladaju humanost, pristojnost, kultura, sportski duh. Da se smejemo, da volimo, da stvaramo. Da se zapošljavamo, da zapošljavamo. Da hvalimo i kritikujemo. Hoćemo da ne budemo krivi bez suda.

Da budemo svoj na svome, da niko nema apsolutnu vlast. Nigde ne idemo odavde. Znamo šta nećemo i šta hoćemo. Pravnik sam, ali ovde ima boljih poznavaoca prava od mene. Bavio sam se sportom, ali ovde ima asova. Služio sam vojsku, ali ovde ima generala", rekao je Janković.

"Kad postanem predsednik Srbije, vratiću dostojanstvo čoveku i smisao institucijama, obećavam da ću biti ona Arhimedova tačka oslonca koja se ne izmiče. Okupila nas je ljubav za Srbiju i ljude i misao da je dosta poniženja, a ne mržnja", rekao je Janković na konvenciji u novobeogradskoj Hali sportova i naglasio da Srbija ne sme da bude zemlja fantomki i straha.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track