KURIR TV! BELI SAMO JAKO POBEDIO: Preletačević kreće u trku za PREDSEDNIKA SRBIJE!

KURIR TV! BELI SAMO JAKO POBEDIO: Preletačević kreće u trku za PREDSEDNIKA SRBIJE!

Politika -

BEOGRAD - Predstavnici Republičke izborne komisije posle više od tri sata zasedanja i burne polemike prihvatili su kandidaturu Luke Maksimovića Ljubiša Preletačević Beli Samo jako za predsednika Srbije.

Članovi Republičke izborne komisije iz SNS i iz opozicije su glasali ZA, a protiv su bili članovi iz Srpske radikalne stranke, saznaje Kurir! "Za" je bilo 19 članova RIK, a dva protiv. Podsetimo, Kurir je juče ekskluzivno objavio da će članovi Komisije iz SNS glasati za prihvatanje kandidature Ljubiše Preletačevića!

Ministarstvo treba da utvrdi da li su potpisinici njegove kandidature upisani u birački spisak i da li su podržali kandidaturu još nekog kandidata za predsednika.Ipak, to nije sve i samo od stava Ministarstva ne zavisi da li će kandidatura Belog biti prihvaćena. Naime, članovi RIK-a tek treba da odluče da li da uopšte prihvate blizu 10.000 potpisa, na kojima ne stoji puno ime grupe građana koja bi da kandiduje Preletačevića.

Budite uz KURIR TV i saznajte odluku:

19.52 - Nova sednica RiK zakazana za 21. čas.

19.50 - Zaključena rasprava. Sledi glasanje za prihvatanje rešenja o kandidatouri. Rešenje usvojeno kojim se priznnaje kandidatura Ljubiše Preletačević za predsednika Srbije. Svi su glasali ZA, samo radikali protiv. Ne zna se da li su svi iz SNS bili na sednici, ali ono što je bilo glasali je ZA.

19.47 - Vladimir Gajić i Vesna Rakić Vodinelić odustali od predloga 2. tačke dnevnog reda. Usledila opet polemika sa Željkom Radetom.

19.46 - Posle pauze koja je trajala više od 30 minuta počela ponovo sednica RIK gde bi trebalo da usledi glasanje o priznanju liste Ljubiša Preletačević Beli.

POGLEDAJTE PRENOS UŽIVO PREDAJE POTPISA SA KURIR TELEVIZIJE

19.17 - Na glasanje stavljen predlog stavljeno o listi Luka Maksimović Ljubiša Preletačević Beli. Odluka o glasanju odložena na dva minuta radi konsultacije.

19.10 - Rasprava je zaključena, sledi odluka: Na tačku jedan zaključak nije usvojen. Problem je nastao oko toga da je druga tačka, deo treće tačke. Vladimir Gajić se pobunio zbog toga, da druga tačka ne može biti deo treće tačke dnevnog reda. Polemika oko predloga i tački dnevnog reda se nastavlja.

18.41 - Ivan Ninić, burno reagovao na prozivku da su leva strana Preletačevića. Ninić rekao da je ličilo u prvom delu sednice kao da je u pitanju sinod SPC, a u drugom delu kao da su na pijaci. Tražio od presedavajućeg da mora da se stara o redu na sednici.

18.33 - Posle kraće polemike Saša Radulović napustio salu.

18.30 - U salu ušao i Saša Radulović, koji je tražio reć, zbog čega je ušao u polemiku sa presedavajućim RIK Vladimir Dimitrijevićem. Zatraženo da se udalji Saša Radulović sa sednice.

18.27 - Pojedini članovi RIK počeli da osporavaju izveštaj o odbijanju kandidature Luke Maksimovića, Ljubiše Preletačevića za kandidaturu za predsednika Srbije.

18.13 - Na sednici RiK došlo do oštre polemike oko kadnidature Ljubiše Preletačevića, kada je jedan od članova RiK optužila ostale članove izborne komisije da su svi oni Preletačevići.

17.03 - RIK predložio da Ljubiša Preletačević ima rok od 48 časova da odkloni sve nepravilnosti u vezi prikupljenih potpisa. U toku rasprava o tome

17.51 - Počelo razmatranje tačke 1. Reč ima dežurni član komisije Biljana Krasić. Ona navodi ko je od članova bio prisutan dok je Ljubiša Preletačević predavao kandidaturu.

17.48. Počelo glasanje za uvrštavanje ove tačke dnevnog reda na sednicu RIK. Prihvaćen zahtev za uvrštenje tri tačke dnevnog reda. Utvrđen dnevni red.

17.42 - Gajić Vladan predložio da se usvoji odluka da se usvoji kandidatura Ljubiše Preletačevića Beli Samo Jako za predsednika Srbije. Vesna Rakić Vodinelić takođe dala predlog za tačku jedan dopunu - Razmatranje odluke o osvajnaju kandidature Luke Maksimovića za predsednika Srbije.

17.38 - Kako Kurir nezvanično saznaje Luka Maksimović odnosono Ljubiša Preletačević Beli dobiće 48 časova da ispravi nedostatke na svojoj listi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track