(KURIR TV) SAŠA JANKOVIĆ PODNEO OSTAVKU: Kandidujem se za predsednika da bih ljudima vratio osmeh!
Foto: Marina Lopičić

Uoči kandidature na izborima za šefa države

(KURIR TV) SAŠA JANKOVIĆ PODNEO OSTAVKU: Kandidujem se za predsednika da bih ljudima vratio osmeh!

Politika -

BEOGRAD - Zaštitnik građana Saša Janković podneo je ostavku u Pionirskom parku u Beogradu, nakon nepunih 10 godina obavljanja te funkcije.

Janković je potvrdio da će se kandidovati na predsedničkim izborima u Srbiji.

Drugi petogodišnji mandat Saše Jankovića ističe 4. avgusta, a on je u ponedeljak uveče na prijemu povodom 10 godina rada institucije poručio da je završio svoju misiju kao zaštitnik.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Janković je pred brojnim predstavnicima medijima izjavio da je danas podneo ostavku na dužnost zaštitnika građana i odlučio da se kandiduje za predsednika države kako bi vratio ugled ovoj instituciji i svim građanima vratio osmeh na lice.

Foto: Printscreen/Kurir TV
Foto: Printscreen/Kurir TV

"Do sada me je 8 političkih pokreta i stranaka podržalo. Pozvao sam sve koji poštuju Ustav i evropske vrednosti i demokratiju isto učine. Verujem da će u narednih 7 do 10 dana biti jasniji moj program, ovo je samo početak kandidature. Sve institucije su nam potrebne, pre svega institucija predsednika, zaštitnika građana, ali i pravosuđa, kako bi se slučajevi poput Savamale razrešili i više ne bi ponavljali. Posao zaštitnika do isteka mandata obavljaće moj zamenik Miloš Janković", naveo je Janković.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

On je pozvao sve da zajedničkim snagama vrate dostojanstvo izborima i omoguće fer nadmetanje.

"Svako od nas se kandiduje da bi pobedio. O eventualnoj podršci Vuku Jeremiću u 2. krugu govorićemo kad za to dođe vreme. On je sasvim sigurno opozicioni kandidat, ali za sada nismo toliko slični, jer bih se u suprotnom ja odmah odrekao kandidature", kratko je poručio Janković.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Izbori sve bliži, spisak sve duži! Ko sve želi da bude PREDSEDNIK SRBIJE (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track