KURIR TV MITING SNS U KRALJEVU Vućić: Preširoka su moja leđa za njihove slabe udarce
Foto: Aleksandar Jovanović

Sportski centar Ibar

KURIR TV MITING SNS U KRALJEVU Vućić: Preširoka su moja leđa za njihove slabe udarce

Politika -

BEOGRAD - Lider Srpske napredne stranke i predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić, predizbornu kampanju održao je večeras u Kraljevu u punoj Hali sportova.

1 / 17 Foto: Aleksandar Jovanović

Iako je početak skupa bio zakazan za 18 časova, građani su već oko 16 časova počeli da se okupljaju ispred Sportskog centra "Ibar". Veliki broj njih je sa sobom nosio zastave SNS i SPS kao i zastave Srbije.

Tribine ovog sportskog kompleksa su bile ispunjene do poslednjeg mesta, a skup je uveličalo i nekoliko kulturno umetničkih društava iz Kraljeva.

Na predizborni miting došli su Maja Gojković, Zorana Mihajlović, Mladen Sarčević, Jadranka Joksimović, Marko Đurić, Dragan Marković Palma, Milan Krkobabić, Bratislav Gašić, Aleksandar Vulin, Zlatibor Lončar, Milorad Veljović, Dubravka Filipovski i mnogi drugi.

18.57 - Miting je završen puštanjem balona i konfeta.

18.38 - Aleksandar Vučić - Dame i gospodo, dragi prijatelji. Hvala na hrabrosti, na dobrim rečima za našu Srbiju. Pred nama su važni i teški izbori. Desetorica kandidata, neki od njih po svaku cenu žele da se dočepaju vlasti. Neki od njih su učestovali u pljačkaškim porivatizacijama hteli bi opet, ali im ja ne dam. Položili smo temelje moderne i uspšene države. Pre tri godine Srbija je bila na ivici bankrota. Grčka je 14 puta smaniivala palte i penzije, a mi smo učiteljima, lekarima, policajcima i vojnicima vratili već ono što smo oduzeli. U Kraljevu su neki na ulici ostavili radnike. Nastaviću da se borim. Ako neuspemo dovešćemo mi fabriku namenske industrije u Kraljevo. Ove godine završavamo koridor 10 prema Makedoniji i Bugarskoj. Koridor 11 smo deo završili. Uveliko smo u pregovorimo od dokumentacije, idejnog projekta za moravski koridor. Zahvaljujem se na strpljenju. Kraljevo i Leskovac su na redu, niko vas nije zaboravio. Vladimir Putin će me za tri-četiri dana primiti u Moskvi. Nije to moj uspeh, nego vaš.

Ništa od toga ne bih mogao napraviti da vi niste izdržali reforme. Zato vas i nas poštuju. Ja sam bio taj koji je samo posredovao. Nećemo uvoditi sankcije Ruskoj federaciji. Naša politika je politika mira i stabilnosti. Jeste videli Makedoniju, neki u Srbiji bi hteli da naprave Makedoniju, da to bude nestabilna zemlja gde bi stranci mogli da odlučuju, zato hoće slabijeg predsednika i vladu. Mi imamo pravo sami da odlučujemo. I zato građani Srbije veliko hvala za razumevanje te politike. Za one koji bi da vešaju na bandere, pucaju, samo im kažem jednu stvar, nikada to neću dozvoliti. Ne damo vam da uništite Srbiju, dosta ste je razarali i pljačkali.

U ovoj kampanji sam ponosan jer sam izdržao kofe đubreta ne samo od njih 10 nego od njihovih komesara. Njima je izvini strana reč, meni nije. Za njih mi smo niža klasa, oni su bolji od nas jer imaju oni skupa odela, cipele, niste krivi vi jer su oni sve oteli. Na našoj strani je prava intelektualna Srbija. Neka ne brinu, moja poruka njima je nastavite da udarate. Nisam vas se uplašio, preširoka su moja leđa za vaše slabe udarce. Ako svi izađemo na izbore, Srbija budućnosti pobediće Srbiju iz prošlosti, koji bi da vrate sve one koji bi uništili fabriku vagona, Magnohrom. Ljudi traže zaostale plate od pre 10, 15 godina, naš posao je da vratimo dostojanstvo običnom radniku. i na kraju da li sam grešio kao predsednik vlade, jesam sigurno. Mislim da sam uradio mnogo da će me pamtiti kao Gerharda Šredera. Zato sam srećan i ponosan. Moolim vas da izađete na izbore. Oni samo umeju da mrze i više i bolje , a nas mrze jer smo bolji i uspešniji. Veliko Hvala svim našim koalicionim partnerima, socijalistima, Rasimu, hvala Dragane, Ištvane. hvala na podršci, snazi što neverujete u njihove laži i izmišljotine. Zato ja u junačkom srpskom Kraljevu očekujem junačku pobedu za Srbiju. Hvala prijatelji na podršci i ljubavi. Beskrajno mi znači 2. aprila do pobede za našu bolju i uspešnu Srbiju.

18.30 - Živorad Nikolić Žika Šarenica: Dobro veče drago da mi je da vas vidim u uvolikom broju, više nego u serijalu Žikina šarenica. Drago mi je da sam u Kraljevu mom gradu, jer poslovne temelje, moju karijeru sam započeo u ovom gradu, kao profesor ruskog jezika. Važno je postaviti prave temelje. Ja imam utisak da su pravi temelji postavljeni. Rekao sam ministarki Mihajlović, da sam nebrojeno puta pregazio Ibarsku magistralu. Danas sam došao deonicom auto-puta prema Požegi. Imao sam utisak kao da putujem nekom novom Srbijom. S jeseni auto-put stići će do Obrenovca. Što se Aleksandra Vučića tiče vidite u ovih 5 godina koliko je na vlasti mene nije izneverio. Izuzewtno ga cenim kao čoveka koji poštuje profesionalnosti što je čovek. Za svakog profesionalca, svaka reč pohvale znači mnogo, a to da vam se premijer iz sveta javi da je to dobor, meni je dalo da je on budan. Mi možemo mnogo za njega da učinimo da ga ne saplićemo nego da radimo. Da pokazujemo Srbiju lepog lica. Ovaj put koji gradimo je pravi put. Pošto je suština priče važna. Brže, bolje, jače neka tako bude bolje, ovo je divna prilika da najavim čoveka za koga očekujem da će postati novi predsednik Srbije- Aleksandar Vučić.

18.27- Danilo Jovanov - Hvala vam puno. Dragi prijatelji, sugrađani, gositi. Ja sam Danilo Jovanov. Sa 19 godina doživeo sam saobraćajku, ostao sam u kolicima. Nastavio sam da se borim. U svim životnim borbama motiv mi je bio naš narod. U predsedniku Aleksandaru Vučiću video sam sve to, sa njim znamo kuda idemo, šta su nam ciljevi. Sa Vučićem znamo da će naše šanse biti iskorište. Za bržu, jalu i bolju Srbiju.

18.21 - Milorad Matić - Poštovani gosti, sugrađani, ja sam Milorad Matić privrednik iz Kraljeva. Biznis kojim se bavim, a to je avio industrija dokazuje da se Srbi nikad ne prodaju. S ponosom kažem da svoje proizvode prodajem u zemljama EU. Predsednika Vučića doživljam kao sebi bliskom. Dobili smo poštovanje međunarodne zajednice pod njegovim premijerskim vođstvom. Podrška Vučića je podrška čoveka kome je ekonomija prva. Šansu ne smemo propustit. Sa Aleksandrom Vučićem to imamo. Jaču, bržu i bolju Srbiju.

18.16 - Miting počeo intoniranjem himne Bože pravde, koju je izveo hor Cvrčanin.

18.15 - Promovisan novi predizborni spot Aleksandar Vučića

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track