KURIR TV STUDENTI ŠETALI, BEOGRAD BIO BLOKIRAN: Novi protest zakazan za sutra u 18 časova
Foto: Damir Dervišagić

Istakli listu

KURIR TV STUDENTI ŠETALI, BEOGRAD BIO BLOKIRAN: Novi protest zakazan za sutra u 18 časova

Politika -

BEOGRAD - Protestna okupljanja studenata i ostalih građana ušla su u treći dan.

1 / 20 Foto: Damir Dervišagić

Za razliku od prethodnih skupova ovaj je počeo sa jasnim zahtevima šta demonstranti traže. Oni su tokom dana objavili da zahtevaju smene članova RIK, razrešenje Maje Gojković, smene članova saveta REM, glavnog i odgovornog urednika RTS i urednika informativnog programa RTS.

Osim toga, oni traže i da se uradi sredivanje biračkog spiska.

Novo okupljanje zakazano je za sutra u 18 časova

21.30 Šetnja je završena, deo učesnicka protesta je počeo da se razilazi, a deo njih je ispred Skupštine Srbije.

21.15 Kolona prolazi pored zgrade Predsedništva Srbije.

20.48 Učesnici protesta stigli su do Slavije, a odatle su krenuli ka Terazijama. Jedan učesnik skupa se onesvestio ispred Vlade Srbije.

20.48 Učesnici protesta stigli su do Slavije, a odatle su krenuli ka Terazijama.

20.24 - Demonstranti posle kraćeg zastoja ispred zgrade Vlade Srbije, krenuli Nemanjinom ulicom dalje. 20.19 - Kolona stigla do zgrade Vlade Srbije

20.01 - Kolona stigla do Londona i nastavlja prema zgradi Vlade Srbije. 19.58 - Posle kraćeg stajanja studentska povorka krenula niz Kneza Miloša ka zgradi Vlade Srbije.

19.57 - Kolona studenata se zaustavila na raskrsnici Takovske- Bulevara kralja Aleksandra i Kneza Miloša. 19.48 - Studenti posle kraćeg stajanja ispred zgrade RTS i uzvikivanja parola nastavili štenju dalje ka Vladi Srbije.

19.39 - Kolona prošla kroz Svetogorsku i ušla u Takovsku.

19.30 - Okupljeni uzvikuju gde su naši glasovi dok marširaju.

19.16 - Okupljeni kad su stigli do Trga Republike su nakratko se zaustavili i skrenuli u Hilandarsku ulicu i nastavljaju dalje ka Makedonskoj i Svetogorskoj ulici, kroz koju su prošli i prethodna dva dana.

19.14 - Kolona ušla u Kolarčevu ulicu uz krađa zadržavanja i skandiranja nastavila ka Trgu Republike.

19.05 - Povorka stigla na Terazije i nastavlja put prema Kolarčevoj i Trgu republike. Na protestu nema stranačkih obeležja. Saobraćaj na Terazijama je potpuno obustavljen.

19.01 - Posle kraćeg stajanja demonstrati su krenuli prema Terazijama 18.52 - Okupljeni uz taktove dobošara krenuli u protestnu šetnju.

Društvenim mrežama proširilo se i uputstvo za proteste.

18.34 - Uprkos povremenoj kiši građani i dalje pristižu ispred skupštine.

18.25 - Dobošari udaraju ritam, na plato ispred skupštine i dalje pristižu građani. 18.09 - Građani polako pristižu, počinje uzvikivanje i isticanje parola.

18.07 - Okupljeni sa platoa skupštine spuštaju se na ulicu i zatvaraju saobraćaj, koji je obustavljen potpuno u oba smera.

18.02 - Ispred Narodne skupštine okupljen je veći broj građana, koji duvaju u pištaljke. Saobraćaj na Trgu Nikole Pašića i dalje se odvija bez problema. Protesti su krenuli tako i u ostalim gradovima u Srbiji. Među njima je i Zaječar.

Pogledajte kako je izgledao protest u Novom Sadu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track