KURIR TV MAJA GOJKOVIĆ: Raspisaću predsedničke izbore sutra u 13 sati
Foto: Kurir TV

Pauza u radu parlamenta dok se ne završe predsednički izbori

KURIR TV MAJA GOJKOVIĆ: Raspisaću predsedničke izbore sutra u 13 sati

Politika -

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je danas na vanrednoj konferenciji za novinare najavila da će sutra u 13 sati raspisati predsedničke izbore.

Službenici Narodne skupštine postavili su tokom popodneva u holu parlamenta sto i stolicu, koje obično koristi predsednica Skupštine za posebne događaje, što je veliki broj novinara protumačio kao znak da će Maja Gojković već danas raspisati predsedničke izbore.

"Pauza u radu parlamenta dok se ne završe predsednički izbori"

Gojković je inače u međuvremenu bila na konsultacijama u vladi, čiji sadržaj nije precizirala. Povodom toga predsednica Skupštine Srbije je zakazala vanrednu konferenciju za novinare. Evo o čemu je reč:

- U skladu sa Ustavom i zakonom o Narodnoj Skupštini i poslovnikom, na vreme sam zakazala prvu sednicu zasedanja sa predlogom dnevnog reda koji sadrži 12 tačaka. Jutros sam održala kolegijum sa šefovima poslaničkih grupa u našem sazivu. Kada sam saslušla diskusije svih šefova poslaničkih grupa, nekoliko njih su zatražili i pojedinačne konsultacije sa mnom. Odlučila sam radi političke stabilnosti Srbije da napravim pauzu u radu Skupštine Republike Srbije jer sam donela zaključak koji je očigledno bio dobar. Ono što sigurno javnost interesuje je da ćemo nastaviti ovo prvo zasedanje odmah nakon predsedničkih izbora. Želim da sačuvam dostojansvo i demokratiju parlamenta i danas neću odgovarati jer me je sramota od svega onoga što sam čula danas od poslanika na svoj račun - rekla je Maja Gojković.

U daljem obraćanju predsednica Skupštine Srbije je najavila da će sutra, u četvrtak 2. marta u 13 sati raspisati predsedničke izbore i saopštiti datum njihovog održavanja.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track