(KURIR TV) SKUPŠTINA SRBIJE Radulović pred novinarima: Država sama nije nigde uštedela ni uvela red
Foto: Printscreen

Rasprava o budžetu

(KURIR TV) SKUPŠTINA SRBIJE Radulović pred novinarima: Država sama nije nigde uštedela ni uvela red

Politika -

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić obratio se novinarima danas popodne, tačno u 15.00 časova, u Skupšštini Srbije.

Premijer izjavu daje u holu, na mestu predviđenom za obraćanje poslanika novinarima. Po obraćanju premijera Vučića novinarima su se obratili Boško Obradović i Saša Radulović.

Lider DJB Saša Radulović se obratio medijima rekoa je da se posle njegovog obraćanja serija laži i podmetanja i da je Vučića pozvao na Duel." Država sama nije nigde uštedela niti uvela red, a deficit ostvarila tasko što je građanima posegnula u džep. Kad dodamo akcize za struju, pa onda ono što je uzeto od javnih preduzeća, koji se zadužuju od Komercijalnih banaka to je preko 72 milijardi dinara. Pored toga što su povećani svi porezi PDV, akcize, to je dodatnih 63 milijarde, kad uporedimo vidimo da je deficit ostao isti i da je nakon svih promena ponovo izlazi na 200 miliona. Glavno pitanje šta je država uradila, odgovro je ništa uzela od građana. Upitao sam i premijera kako EMS radi odmaralište na kopaniku i kako se to ukalapa u štednjuPodsetimo u Skupštini Srbije u toku je rasprava o budžetu za 2017. godinu, koja je započela u nedelju popodne, kada je ministar finansija Dušan Vujović počeo da u svom ekspozeu obrazlaže budžet za 2017.Sednica je juče i danas nastavljena, a u odbranu budžeta uključio se i premijer Vučić koji je ušao u oštru polemiku sa pojednim opozicionim poslanicima.

Za svako preuzimanje pisanog ili video materijala potrebno je odobrenje redakcije Kurira.

Posle premijera Srbije medijima se obratio i lider DVERI Boško Obradović.- Aleksandar Vučić više ne shvata geopolitičku promenu. EU više nije tema. U bugarskoj Vućićev prijatelj je izgubio izbore i podneo ostavku, u Italiji Vučićev prijatelj je izgubio izbore. Očekujemo da će talas pormena doći u Srbiju. Za Srbiji je važno kada će prekinuti pogubni put u EU, a ne otvaranje tri poglavlja.

POGLEDAJTE OBRAĆANJE PREMIJERA VUČIĆA

POGLEDAJTE OBRAĆANJE BOŠKA OBRADOVIĆA I SAE RADULOVIĆA

Povodom pretnji porodici Vučić i tvita Majkla Devenporta Vučić je rekao, da ga ne zanimaju njegovi stavovi o unutrašnjoj politici Srbije.

"Istovremeno danas sam u Skupštini rekao da se američki ambasador viđao sa onim što je tukao žene", rekao je Vučić.

On se osvrnuo i na pretnje porodici i dodao da bolesnih ljudi svuda ima.

" To je nešto najstrašnije. Da vam nekom maloletnu ćerku, dobrog učenika, koja govori tri jezika... psuje, ne znam kakva je ličnost.. Meni je tu nešto drugo zasmetalo, rekao je Vučić i dodao.

" Kako čujem reč je o narko dileru, koji svoju seksulanu potentnost leči".

Na pitanje novinara o parlamentarnim izborima.

Postoje mnogo stvari, razgovora u vladi, razgovori sa drugim ljudima. Ni jednog sekunda nećemo ugorziti stabilnost u državi.

" Krajem januara ili početkom februara biće doneta konačna odluka o izborima", naglasio je on.

On je dodao da je veoma ponosan budžet koji je najbolji od 1990 te. Vučić je naglasio da je veoma srećan što nije čuo ni jednu ozbiljnu primedbu na njega.

Vraćajući se na temu izbora posle novinarskog pitanja Vučić je rekao da nem isli da se bilo kome pravda.

" Tu nema velike filozofije, što se plašite izbora, ako sam toliko loš, lenj, a oni svi tako sposobni", rekao je Vučić.

" Ja sam novčanik čuvao časno i pošteno. Ja sam se navikao na to što me kritikuju. Moj odgovor je da smo mi živa bića. Kao što ste videli nisam se uplašio raznih huligana. Meni je obraz čist, za razliku od njih ja sam apsolutno pošten, ni dinara nisam uzeo. To će vam reći svi tajkuni da je Vučića najteže slomiti.. Kad imate tu svu situaciju, kad imate najbolje odnose sa ruskom federacijom, sa Narodnom republikom Kinom, svetskom bankom, neko vam dolazi i svaki dan govori da ništa ne valja, nema problema, mora da do toga dođe u ksladu sa propisanim uslovima, to ne može, dadao je premijer.

Podsetimo u Skupštini Srbije u toku je rasprava o budžetu za 2017. godinu, koja je započela u nedelju popodne, kada je ministar finansija Dušan Vujović počeo da u svom ekspozeu obrazlaže budžet za 2017.

Sednica je juče i danas nastavljena, a u odbranu budžeta uključio se i premijer Vučić koji je ušao u oštru polemiku sa pojednim opozicionim poslanicima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track