(KURIR TV) ZAŠTO SRBI VOLE TRAMPA: Ovo su 3 Vučićeva odgovora
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Konferencija u Vladi Srbije

(KURIR TV) ZAŠTO SRBI VOLE TRAMPA: Ovo su 3 Vučićeva odgovora

Politika -

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas se posle susreta sa šefom misije EU u Srbiji Majklom Devenportom, koji mu je predao Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije za ovu godinu, osvrnuo i na pobedu Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD.

(KURIR TV) SASTANAK U VLADI: Devenport predao Vučiću Izveštaj o napretku Srbije

- Mi nijednog kandidata nismo podržali, niti ćemo to u budućnosti činiti, jer ne želimo da se mešamo u unutrašnja pitanja SAD. Želimo najbolje moguće odnose sa Amerikom. Što se odnosa sa ambasadorom Kajlom Skatom tiče, ne mogu da se pohvalim da sam lični prijatelj s njim, ali cenim njegovu podršku reformama u Srbiji - rekao je Vučić.

Međutim, mnogo zanimljiviji su odgovori koje je dao na temu otkud tolika podrška pobedniku predsedničkih izbora u SAD Donaldu Trampu i euforija u našem narodu tim povodom.

- Primećujem opštu euforiju u našoj zemlji, čak i u mojoj stranci, zbog pobede Trampa. To je s jedne strane razumljivo, zbog pritisaka koje smo trpeli u prošlosti, a s druge strane govori o tome da mi, kao narod, uvek izbegavamo sopstvenu odgovornost, da čekamo da nam neko drugi reši probleme. A ima tu i one naše male, srpske osvete, zbog nečijeg političkog poraza", zaključio je Vučić dodajući da kada je posredi treći razlog narod voli da vidi politički kraj nekoga od kog su doživljavali neprijatnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track