U srpskom parlamentu kao u rijalitiju

(KURIR TV) ZBOG OVE SLIKE JE MAJA IZREKLA OPOMENE U SKUPŠTINI: Psovanje, pljuvanje i gola žena

Politika -

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izrekla je opomene poslanicima pokreta Dosta je bilo Tatjani Macuri jer je "pljunula" i Nenadu Božiću jer je "opsovao majku" majku poslaniku Marjanu Ristićeviću, navodeći da su mu povredili dostojanstvo, što su oni negirali na konferenciji za novinare održanoj neposredno posle toga.

Gojković je rekla i da joj je žao što ne može da im izrekne meru udaljenja sa zasedanja.

(KURIR TV) CIRKUS U SKUPŠTINI: Radulovićevi i Rističević se pljuvali i psovali majku zbog gole žene!

Gojković je zatražila od Ristićevića fotografije koje je pokazivao tokom svog govora, da bi ih kasnije pokazala novinarima, kada je došlo, koliko se videlo na ekranima u novinarskoj sobi, do gužve u sali, prilikom koje je Gojković rekla da su je izazvali poslanici DJB "unoseći se u lice" drugim poslanicima.

Pravite cirkus, ne provocirajte druge poslanike, poručila je Gojković poslanciima ĐB koji su stajali van klupa i u jednom momentu, koliko se videlo, aplaudirali u znak protesta.

Predsednik DJB Saša Radulović je rekao novinarima da je ta poslanička grupa krenula da izlazi iz sale jer je Ristićević pokazivao fotografije koje vređaju žene "nastojeći da ih vežu ze bivšu vlast", ali da su ih poslanici Srpske napredne stranke (SNS) sprečili da to urade, postavivši se između klupa i zaklonili prolaz.

Probali su fizički da nas spreče ne znam zašto i posle toga nas je Gojković lažno optužila da smo probali da izazovemo fizički sukob, rekao je Radulović tvrdeći da poslanici ĐB nisu nikog vređali.Predsednica Skupštine pravi farmu od Skupštine, rekao je Radulović, navodeći da će DVB od Ustavnog suda "tražiti da je zaustavi da to radi" i "omalovažava poslanike".

Poslanik Macura je rekla da je Ristićević slikom "gole žene prekrivene hranom" vređao žrtve nasilja, navodeći da on "nije dostojan" ni da ga pljune i da tako nešto nikad u životu nije uradila.Ona je najavila da će poslanička grupa ĐB zbog ovih događaj podneti krivičnu prijavu protiv Gojković.

Božić je takođe negirao da je opsovao Ristićevića.

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović je rekao, obraćajući se Gojković neposredno posle incidenta i kažnjvanja poslanika DJB, da je pogrešila i da pravi šou od Skupštine. Ristićević je, za govornicom, rekao da oprašta psovanje majke jer poslanici DJB "ne znaju šta rade".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track