KURIR UJEDINIO SVE STRANKE I POLITIČARE Naručioca ubistva Zorana Đinđića izvesti pred lice pravde

Otkriti nalogodavce i inspiratore

KURIR UJEDINIO SVE STRANKE I POLITIČARE Naručioca ubistva Zorana Đinđića izvesti pred lice pravde

Politika -

Političari svih stranaka konačno su ujedinjeni u nameri da se otkriju pravi nalogodavci i inspiratori ubistva premijera Zorana Đinđića!

Članovi partija složni su da se, zarad opšteg napretka, mora otkriti politička pozadina i svi koji su učestvovali u pripremi ubistva Đinđića, jedinog premijera ubijenog u Evropi u 21. veku!Kurir je ujedinio sve srpske političare, koji su za naš list podržali osnivanje anketnog odbora kako bi se konačno pronašao pravi ubica premijera, koji je još među nama, ima veliki politički uticaj i posle 13 godina vešto sprečava da istina dođe na videlo!

Podsetimo, Srpska radikala stranka u Narodnoj skupštini danas je na sednici parlamenta javno zatražila formiranje anketnog odbora koji bi analizirao nove činjenice i saznanja u vezi sa pozadinom ubistva Zorana Đinđića, a o kojima je ekskluzivno pisao Kurir.

Lider SRS Vojislav Šešelj inicijator je formiranja anketnog odbora koji bi se pozabavio novim činjenicama i saznanjima u vezi s pozadinom ubistva Zorana Đinđića, jer zvanična istraga stagnira.

- Anketni odbor bi sigurno doprineo rasvetljavanju novih činjenica i okolnosti u organizaciji ubistva Zorana Đinđića. On bi trebalo da bude formiran od poslanika svih stranaka. I u slučaju rasvetljavanja činjenica o ubistvu Pavla Bulatovića skupštinski anketni odbor je doprineo da se rasvetle mnoge činjenice i dođe do novih saznanja. Ja bih mogao da budem na čelu odbora i evo sada javno obećavam da ću raditi predano i pošteno kako bi se rasvetlila pozadina ubistva Đinđića - predlaže Šešelj.

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema ništa protiv da Skupština Srbija formira anketni odbor za ispitivanje političke pozadine ubistva premijera Zorana Đinđića, ali da bi voleo da se time bavi tužilaštvo.

"Voleo bih da se time bavi tužilaštvo, a ne anketni odbor, ali nemam ništa protiv parlamentarne inicijative", rekao je Vučić novinarima u Skupštini Srbije.

Nemanja Šarović, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke i poslanik u Narodnoj skupštini, danas je na sednici parlamenta javno zatražio formiranje ovog odbora.

"Prema podnetom predlogu, anketni odbor činili bi po jedan narodni poslanik iz pet najvećih poslaničkih grupa u Narodnoj skupštini. Svi anketni odbori u kojima su učestvovali predstavnici SRS bili su uspešni i vi to znate. Do istine bi se moglo doći za 90 dana, a ono što je do sada nedostajalo je volja režima. Jedino ukoliko neko iz opozicione stranke, konkretno iz SRS kao najveće, bude njegov član, ovaj anketni odbor moći će uspešno da radi", precizirao je Šarović.

Formiranje skuštinskog anketnog odbora podržali su i svi ostali politički subjekti, sa idejom da se ubica među političarima pronađe i izvede pred lice pravde.

Sanda Rašković Ivić, bivša predsednica DSS i samostalna poslanica u Skupštini, za Kurir je navela da je formiranje anketnog odbora demokratski princip koji je oduvek podržavala."Zašto da ne? Imate u policiji nešto što se zove hladan slučaj. Neki slučajevi su rešeni na slične načine i posle 20 godina", podsetila je Rašković Ivić.

Formiranje Anketnog je naišlo i na podršku poslanika i političkog analitičara Đorđa Vukadinovića. On je za Kurir istakao da je na strani svake inicijative takve vrste kako se došlo do istine."Nisam za to da se stvar politizuje i vrši politička promocija, ali je potrebno malo više transparentnosti. Podržavam inicijativu i ovako, ali i pismeno", zaključio je Vukadinović.

Da anketni odbor treba formirati što pre, mišljenja je i Milutin Mrkonjić, počasni predsednik SPS."Mislim da treba da se sazna prava istina, mada je pitanje koliko je to moguće posle 14 godina. Ja ću taj predlog podržati sigurno", rekao je Mrkonjić.

Anketni odbora koji bi analizirao nove činjenice i saznanja u vezi sa pozadinom ubistva Zorana Đinđića podržava i poslanik DS Goran Ješić."Mi podržavamo da nadležni rade svoj posao. Mislim da to treba da radi tužilaštvo, da vidimo šta je taj predlog. Ako podrazumeva nadležne institucije, onda u redu. Mislim da Specijalni sud to treba da nastavi da radi", ocenjuje Ješić.

Balša Božović iz Demokratske stranke slaže se da je potrebno formirati anketni odbor."Neophodno je, ipak, da taj odbor ispita i lidera SRS Vojislava Šešelja i njegovog kuma Tomislava Nikolića, koji su 2003. godine, pre nego što je Šešelj otišao u Hag, na mitingu najavili Zoranovo ubistvo", napominje Božović.

Poslanik SDPS Vladimir Marinković za Kurir objašnjava da u slučaju atentata na premijera Đinđića, i pored toga što su donete pravosnažne sudske presude, ne znamo šta je politička pozadina ubistva."Ukoliko ima novih detalja i dokaza koji mogu da izmene istinu o tome, politička stranka SDPS nema ništa protiv anketnog odbora. Međutim, ako se to radi u svrhu politikanstva, opet prolazimo kroz neke teorije zavere i onda to ne podržavamo. Dakle, nemamo ništa protiv ako postoje novi dokazi i detalji", precizirao je Marinković.

VUČIĆ O ISTORIJSKOM PREDLOGU U VEZI SA ATENTATOM NA ĐINĐIĆA: Nemam ništa protiv anketnog odbora!

ŠOKANTNO! ĐINĐIĆA HTELI DA UBIJU IZ ČOVIĆEVE VILE Istina otkrivena posle 13 godina!

KONAČNO PADAJU MASKE: Đinđić znao da mu Čović sprema ubistvo!

SRAMOTA SRBIJE KO ŠTITI UBICU ĐINĐIĆA? Dva svedoka označila Nebojšu Čovića kao naručioca likvidacije

ŠOKANTNO! POSLE UBISTVA ĐINĐIĆA BRITANSKI AMBASADOR ZAHTEVAO Čović da bude premijer

LEGIJA BIO ČOVIĆEV PION: Zajedno planirali atentat na Đinđića

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: Nebojša Čović u panici čita Kurir, na današnjoj sednici KSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track