(FOTO) KURIR ZAVIRIO U DOMOVE POLITIČARA PRED PROSLAVU VASKRSA Koliko jaja farbaju, gde ih kupuju...

ŠARENO

(FOTO) KURIR ZAVIRIO U DOMOVE POLITIČARA PRED PROSLAVU VASKRSA Koliko jaja farbaju, gde ih kupuju...

Politika -

Preko godine nam deluju nedodirljivo, ali za praznik su isti kao i mi i provode ga kod kuće s porodicom

Političari nam uvek deluju nedodirljivo i daleko od običnog sveta. Uvek u odelu, utegnuti, često sa usiljenim osmehom na licu, slika je koju gledamo tokom cele godine. Ipak, kada dođe vreme praznika i slavlja, oni „menjaju uniformu“ i pokazuju se u nekom drugom licu. Kurir je za ovaj Uskrs zavirio u domove političare i uverio se da i oni slave najveći hrišćanski praznik kao i svi mi, u krugu porodice i najmilijih.

Nela KuburovićPRAŠTAJTE MEĐUSOBNOMinistarka pravde Nela Kuburović svoju uskršnju trpezu obogatila je šarenim jajima koje je posadila u dekorisane korpice s travom. Za Kurir kaže da će praznik provesti kao i svake godine, kod kuće u krugu porodice. Najmlađa ministarka u Vladi, uz Vanju Udovičića, u uskršnjoj čestitki svim hrišćanima poželela je mnogo zdravlja, mira i ljubavi.- Svim hrišćanskim vernicima čestitam Vaskrs sa željom da najveći hrišćanski praznik provedu u dobrom zdravlju, radosti i krugu najvoljenijih. Neka nas dani Vaskrsa podsete i iznova nadahnu u nama neprolazne vrednosti mira, ljubavi i međusobnog praštanja i razumevanja - poručila je Nela Kuburović.

Aleksandar AntićU MARKETU MERKAO JAJAMinistra energetike Aleksandra Antića uhvatili smo kako u marketu merka jaja za farbanje. Otkrio nam je da će Uskrs provesti donekle radno.- Veći deo praznika provešću s porodicom, a u nedelju pre podne obići ću dečju bolnicu u okviru KBC „Dragiša Mišović“. Građanima želim da taj veliki praznik, koji simbolizuje nadu i pobedu života, provedu porodično i u veselju, s verom u bolje sutra i bolji napredak - poručuje Antić. On kaže da mu je Uskrs kao dečaku bio drag zbog šarenih jaja.- Pamtim kad sam bio mali da se Uskrs tada nije slavio na ovaj način, ali sam se kao i svako dete radovao šarenim jajima - prisetio se Antić.

Dragan ŠutanovacSIN STRAHINJA UVEK POBEDIZa porodicu Šutanovac Uskrs je retka prilika da budu na okupu.- Uskrs, kao i sve praznike, provodim u krugu porodice. Svakako, deca se raduju praznicima, a mi se radujemo što provodimo vreme s njima. Naravno, najveći pobednik je najmlađi član porodice, sin Strahinja.

Bogoljub KarićU PET UJUTRU IŠLI SMO U PEĆKU PATRIJARŠIJUBogoljub Karić otkrio je kako je nekad na Kosovu proslavljao praznik.- Naša porodica uvek na veliki četvrtak farba jaja. Kao deca smo u Peći u nedelju ujutru u pet sati sa roditeljima išli u Pećku patrijaršiju na službu. I danas se okupljamo porodično da proslavimo taj najveći hrišćanski praznik u krugu svojih najbližih. Naša baka je svakoj kući u Peći, od početka ulice pa do kraja, poklanjala jaja bez obzira na to koje su vere bili. Važno je da se sva deca vesele Hristovom vaskrsenju i žele da imaju uskršnja jaja - ispričao je Karić.

Zorana MihajlovićZA USKRS 150 JAJA ZA PORODICU I PRIJATELJEPotpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović otkrila je za Kurir kako proslavlja Uskrs, ali i da je ove godine rešila da obraduje članove svog tima u Nemanjinoj 11.- Uskršnje praznike provešćemo kod kuće, jedva čekam da nekoliko dana provedem u svom domu sa najmilijima. Za praznike smo organizovali da nam dođe mnogo prijatelja, tako da ćemo napraviti jednu veliku uskršnju proslavu. Kao i svake godine, na Uskrs se uvek prvo kucam sa sinom Gagom i ne pamtim kada sam poslednji put pobedila. Ove godine smo odlučili da ofarbamo oko 150 jaja za porodicu i sve naše prijatelje, ali i za moje saradnike u Vladi, za moje savetnike, pomoćnike i državne sekretare. To je moj tim, to je najbolja ekipa bez koje ne bismo imali ove rezultate i sa njima sam već zakazala uskršnji doručak odmah posle praznika - priča Mihajlovićeva.

Čedomir JovanovićBUDITE SREĆNI, VOLITE SE, LJUDI!Čedomir Jovanović svake godine Uskrs slavi sa suprugom i četvoro dece. Na okupu su žena Jelena, sin Mihajlo Lajf i ćerke Jana Hart, Zora Fejt i Anđelija Fej. Jovanović je za praznike čitaocima Kurira poželeo mir i blagostanje i uputio im kratku poruku: Budite srećni, volite se ljudi. Hristos vaskrse!Jovanović se prošle godine na katolički Uskrs tucao jajima sa Borisom Tadićem, ali nisu otkrili ko je pobedio.

E. K.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) VASKRS je najveći hrišćanski praznik, POGLEDAJTE i zašto ?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track