LAŽNA UZBUNA U NEMANJINOJ: Devojke napale Vladu kutijama sa izmetom!
Foto: Printskrin

Sumnjivi paketi digli Nemanjinu 11 na noge

LAŽNA UZBUNA U NEMANJINOJ: Devojke napale Vladu kutijama sa izmetom!

Politika -
Drama Kamere koje obezbeđuju zgradu snimile dve devojke kako ostavljaju ukrašeni poklon sa životinjskim fekalijama, a zatim se fotografišu

BEOGRAD - Sumnjivi paketi, uvijeni ukrasnim mašnama, ostavljeni su juče na pet adresa Vlade Srbije, nakon čega je zavladala uzbuna zbog sumnji da su u njima bombe! Kontradiverzione ekipe policije utvrdile su da u paketima nisu eksplozivne naprave, već, prema nezvaničnim informacijama, životinjski izmet.Ispostavilo se, kako saznajemo od izvora iz Vlade, da iza „napada“ stoje dve devojke, koje su se posle diverzije i fotografisale.- Službe obezbeđenja su u 6.43 primetile paket i odmah reagovale. Pregledali smo snimak. Vide se dve devojke kako staju ispred Vlade, ostavljaju paket na zemlju, slikaju selfi mobilnim telefonom i odlaze bez paketa - navodi naš sagovornik.

Sporni paketi pronađeni su, kako je saopštio MUP, ispred Vladinih zgrada u Nemanjinoj 11, Kneza Miloša 20 (Ministarstvo finansija), Nemanjinoj 22-26 (više ministarstava), Nemanjinoj 17a (zgrada NBS) i Vlajkovićevoj 3-5 (Ministarstvo kulture). Ispred Nemanjine 11 „poklone“ su pronašli Vladini službenici obezbeđenja, koji su odmah alarmirali policiju, Nemanjina ulica blokirana je za saobraćaj, a ubrzo je stigla i kontradiverziona jedinica MUP Srbije.Nakon uviđaja, MUP je saopštio da u kutijama nisu bile bombe i da je u toku veštačenje sadržaja.Politički analitičar Dragomir Anđelković ocenjuje da je najverovatnije reč o neslanoj šali:- Mislim da nije reč o klasičnoj političkoj poruci ili pretnji jer bi reakcija MUP bila drugačija - zaključio je Anđelković.

Tvrdi da nije krivANARHISTA PRIVEDEN ZBOG PAKETA!Službenici Bezbednosno-informativne agencije (BIA) priveli su juče na saslušanje člana Anarhosindikalističke inicijative (ASI) R. T. zbog sumnje da je umešan u postavljanje kutija sa životinjskim izmetom.„Naš pripadnik je negirao umešanost Anarhosindikalističke inicijative i njenih članova u ovaj incident, ukazujući da su metode našeg delovanja pre svega orijentisane na radikalizovanje radničkih borbi i organizovanje štrajkova, protesta i blokada, a ne umetničkih performansa“, navodi se u saopštenju ASI.

Bez komentaraU VLADI ĆUTEU Vladi Srbije juče nisu želeli da komentarišu ovaj događaj. U nezvaničnim razgovorima ministri su mišljenja da reč o šali i da događaj nema nikakve političke pozadine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track