LDP: Tužilaštvo da ispita saznanja Šešelja u vezi s pripremom atentata na Đinđića
Foto: Nebojša Mandić

Liberalno demokratska partija

LDP: Tužilaštvo da ispita saznanja Šešelja u vezi s pripremom atentata na Đinđića

Politika -

BEOGRAD - Liberalno demokratska partija pozvala je danas tužilaštvo da reaguje i ispita sva saznanja Vojislava Šešelja i njegovu eventualnu umešanost u pripremu atentata na pokojnog premijera Zorana Đinđića.

U saopštenju LDP-a su Šešeljvi navodi - da bi u slučaju pobede na predsedničkim izborima pomilovao Zvezdana Jovanovića - ocenjeni kao veličanje ubica Zorana Đinđića, što za LDP predstavlja opasnu izjavu, koja ne sme proći bez osude i reakcije svih institucija i predsedničkih kandidata u Srbiji.

Šešelj, kako se navodi, decenijama vodi svoje ratove, koji se završavaju u krvi i do danas nije prestao da napada sve one koji su mu se ikada suprotstavili, i pored toga što neki od njih danas ne mogu više da mu odgovore.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Ubistvo Zorana Đinđića i njegova žrtva, kao i suđenje njegovim ubicama, ne sme biti relativizovano zbog Šešeljeve kampanje koju vodi i skrivene namere mnogih preživelih ostataka zločinačkog udruženja, koji otvoreno pružaju podršku svakom izlivu mržnje prema Zoranu Đinđiću i njegovoj viziji Srbije, koja im je uvek i bila najveći problem, navodi LDP.

Ta partija smatra da Šešelj "nije samo jedan od njihovih glasnogovornika, već jedna opasna pojava" koja mora konačno da odgovara pred sudovima ove zemlje.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Ove izjave su Đinđića odvele u istoriju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track