LETELO PERJE U SPS: Ivica i Slavica naribali članove zbog svađa!
Foto: Fonet

Čelnici uterivali disciplinu u stranci

LETELO PERJE U SPS: Ivica i Slavica naribali članove zbog svađa!

Politika -

Dačić na vanrednom sastanku vodećim članovima partije poručio da će biti strogo kažnjeni svi koji se prepucavaju preko novina

Lider SPS Ivica Dačić skoro tri sata juče je ribao socijaliste na vanrednom okupljanju vrha stranke i svih lokalnih funkcionera. On im je na zatvorenom sastanku u centrali SPS oštro poručio da prestanu s medijskim prepucavanjima ili će biti strogo kažnjeni.

- Evo, tačno je da sam doveo Dijanu Vukomanović i Nenada Borovčanina u SPS, ali partija je partija. Borovčanin se nikad nije javio za reč na sednici Glavnog odbora, ali je medijima imao svašta da kaže. Izvolite, gospodo, kažite sad ako nešto imate, a ne da o tome čitamo u novinama. Mora da se zna red i da se zavede disciplina. Koga nema, bez njega se može, a kome se ne sviđa, eno, tamo su vrata, slobodno neka ide. Optužuju me da sam Gestapo, ali, eto, još nisam počeo da vam oduzimam mobilne telefone. Zar i to treba da radim kako se u medijima ne bi pojavljivale stvari s naših sastanaka - prenosi naš izvor delove Dačićevog ribanja svojih saradnika.Dačić kasnioSastanak je otvorila zamenica predsednika SPS Slavica Đukić Dejanović, pošto se Dačić pridružio sa zakašnjenjem, i to analizom tekstova u kojima se pominje SPS.- Slavica je pred svima čitala i delove izjava pojedinih funkcionera, Borovčanina, Tončeva i drugih, koje su doprinele da se u javnosti stvori utisak da se SPS raspada. Zaključak je da se u više od 90 odsto slučajeva stranka pojavila u negativnom kontekstu - ispričao je naš izvor.Ivana Petrović je krivaDačić je na sastanku dobio podršku svih prisutnih, a samo se član Predsedništva Novica Tončev ponovo bunio što nije potpredsednik. Dačić ga je primirio pričom kako ga je Slobodan Milošević ispalio za mesto predsednika, koju je prvi put ovako javno izneo.- Pa i meni je Sloba posle 5. oktobra rekao da će se povući i da ću ga zameniti, a onda je došao kongres, a Sloba ne samo što se nije povukao nego me nije izabrao ni za potpredsednika. Šta je trebalo da radim? Da se naljutim i odem? - ispričao je Dačić.Na sastanku su prebrojavani i glasovi socijalista, pa je Tončev, kako saznajemo, posebno pomenuo Dijanu Vukomanović i brojku koju je ona osvojila na svom biračkom mestu.- A, eto, uzela nam je mandat. Mada odmah da vam kažem, ona nije otišla iz SPS zbog mene. Zvao sam je i pitao, a ona mi je rekla da nije otišla zbog mene, nego zbog Ivane Petrović - poručio je Tončev, a prenosi naš izvor.

Uhvatio magluBRANKO RUŽIĆ OPET ZBRISAOPotpredsednik SPS Branko Ružić nije prisustvovao jučerašnjem skupu jer je, kako su objasnili u SPS, bio na službenom putu. Prisutni socijalisti su u šali prokomentarisali da se opet izvukao kada je delikatna situacija u stranci, aludirajući na njegove česte izostanke s partijskih sastanaka, na kojima bi i njegovo soliranje moglo da dođe na dnevni red.

I. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track