LEZILEBOVIĆI: Poslanici uče posao u sauni i džakuziju!
Foto: Www.ahotelizvor.com, Zorana Jevtić

Članovima Skupštine rad kao nama odmor

LEZILEBOVIĆI: Poslanici uče posao u sauni i džakuziju!

Politika -

Oko 50 parlamentaraca provešće dva dana na obuci u luksuznom hotelu s bazenima u Aranđelovcu, što košta oko 1,3 miliona dinara, iako za to nema nikakve potrebe

Poslanici Skupštine Srbije provešće dva dana u luksuznom hotelu s pet zvezdica „Izvor“ u Aranđelovcu kako bi naučili šta im je posao. Iako bi sve što im je potrebno od znanja da bi bili poslanici mogli da savladaju i u skupštinskim klupama, srpski parlamentarci će se „obučavati“ u jednom od najskupljih hotela u Srbiji koji ima bazene, saune i akva-park.Predviđeno je da poslanici koji prvi put sedaju u skupštinske klupe uče od starijih iskusnijih kolega, kao i od članova stručnih službi Skupštine Srbije. Put Aranđelovca ide oko 50 njih, tvrdi izvor našeg lista iz Skupštine, a cela ta „ekskurzija“ košta oko 1,3 miliona dinara, odnosno oko 10.500 evra.Uvodni seminar za nove poslanike biće održan 15. i 16. jula, a put Aranđelovca se kreće 14. jula u 17 sati. Predavanja traju od 9.30, s pauzama, sve do 16 sati, kad poslanici imaju slobodno vreme da uživaju u čarima hotela.

Ovde će da planduju... Za seminar odabran hotel s pet zvezdica
Ovde će da planduju... Za seminar odabran hotel s pet zvezdica

Kraljevski tretman

Na sajtu hotela navedeno je da noćenje u jednokrevetnoj sobi, s doručkom i večerom, neograničenim korišćenjem akva-parka, spa i velnes centra košta 12.980 dinara. Pošto ih ide oko 50, dođe se do sume od 1.298.000 dinara.Poslanici će na raspolaganju imati unutrašnje i spoljašnje bazene s termalnom vodom, hidromasažnu kadu, finsku saunu, parno kupatilo, toplu sobu, biosaunu, rusku banju, vesele tuševe i fitnes centar.

Iako troškove ne snosi Skupština, već dve strane agencije - Agencija UN za razvoj i švajcarska Agencija za razvoj i saradnju - na ime projekta koji imaju s našim parlamentom neki od poslanika smatraju da bi seminar trebalo da se održi u Beogradu.- Niko iz SRS se neće odazvati. U naš poslanički klub stigao je formular, da popunimo ko su novi poslanici i da li želimo da idemo na taj seminar. Ima nas osmoro koji smo prvi put poslanici, ali smo se dogovorili da se ne odazovemo pozivu. Jednostavno, upustva o radu smo dobili prvi dan, a kad nam nešto nije jasno, u hodu pitamo starije poslanike - kaže Aleksandra Belačić iz Srpske radikalne stranke, koja je prvi put dobila poslanički mandat.Ona navodi da će se taj seminar na kraju pretvoriti u ekskurziju.- Uostalom, radili smo samo tri dana u junu, moglo je to da se održi i u Beogradu - dodaje Belačićeva.

Kao na ekskurziji

Lider Dveri Boško Obradović kaže da se niko iz njihovog poslaničkog kluba nije prijavio za seminar.- Mi smo pitali zašto baš hotel „Izvor“ i rekli su nam da to plaćaju dve strane agencije, da Skupština nema troškove. Meni nije sporno da agencije nude projekte, ali to ne sme da ima veze s našim unutrašnjim stvarima - kaže Obradović.

Skupština ćutiOD MAJE NI TRAGA NI GLASAProsledili smo pitanja informativnoj službi Skupštine Srbije, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovor. Na SMS s konkretnim pitanjem nije odgovorila ni predsednica Skupštine Maja Gojković.

ČinjeniceU ČEMU ĆE SVE UŽIVATI- bazeni s termalnom vodom- hidromasažna kada- finska sauna- parno kupatilo- topla soba- biosauna- ruska banja- veseli tuševi- fitnes centar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track