LIDER SNP U POSETI RUSKO-SRPSKOM HUMANITARNOM CENTRU: Humanitarcima dati diplomatski status
Foto: SNP

Dan pobede nad fašizmom

LIDER SNP U POSETI RUSKO-SRPSKOM HUMANITARNOM CENTRU: Humanitarcima dati diplomatski status

Politika -

NIŠ - Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović posetio je danas, zajedno sa tri narodna poslanika Srpske narodne partije, Srpsko-ruski himanitarni centar u Nišu gde je pripadnicima ovog centra poželeo srećan veliki praznik Dan pobede nad fašizmom.

U razgovoru sa kodirektorom ovog centra, Vjačeslavom Vlasenkom, Popović je istakao da je danas uputio Vladi Republike Srbije zvaničnu inicijativu da se ruskim humanitarcima u Nišu hitno dodeli diplomatski status, kao što je taj status dodeljen NATO vojnicima na teritoriji Srbije.

FOTO: SNPOn je ocenio da je obeležavanje Dana pobede nad fašizmom, dobra prilika da se podsetimo ko su nam uvek bili saveznici i prijatelji, a ko su oni koji su ”čak tri puta u prošlom veku vršili agresiju na Srbiju, a to čine i danas pokušavajući da od Srbije otmu Kosovo i Metohiju”.

FOTO: SNP„Od 2012. godine naovamo pripadnici humanitarnog centra u Nišu razminirali su više od četiri miliona kvadratnih metara naše teritorije i uklonili preko 1.500 mina i eksplozivnih naprava zaostalih iz NATO agresije. Nije prirodno da NATO vojnici koji su posejali tolike bombe po Srbiji imaju diplomatski imunitet, a da oni koji žele Srbiju da očiste od tih bombi, taj imunitet nemaju“, rekao je Popović.

FOTO: SNPOn je podsetio da je Srbija u ovom trenutku ”daleko od ravnoteže u odnosima sa NATO i Rusijom”. ”NATO vojnici u Srbiji imaju sve privilegije, dok pripadnici ruske misije u Nišu, koja ima isključivo humanitarni a ne vojni karakter, nemaju nikakve povlastice. Dodeljivanje diplomatskog statusa ruskim humanitarcima u Nišu je nešto što Srbija mora da uradi ako želi da demonstrira minimalni stepen vojne neutralnosti”, zaključio je Popović.

FOTO: SNPOn je dodao da bi taj postupak bio prepoznat kao iskren čin prijateljstva prema Rusiji koja je uvek podržavala Srbiju u trenucima kada su bili ugroženi njeni ključni nacionalni i državni interesi.

FOTO: SNPPored Popovića, u delegaciji Srpske narodne partije koja je posetila Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu bili su narodni poslanici SNP Jovan Palalić, Snežana Petrović i Ognjen Pantović, član predsedništva SNP Aleksandar Pejčić, regionalni koordinator za Niški okrug Stanislava Šaponjić-Vranić, predsednik gradskog odbora u Nišu Boban Mihajlović i potpredsednica Gradskog odbora u Leskovcu Gordana Jovanović.

FOTO: SNP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track