LIDER SPS NA MUKAMA: Ružić i Zagrađanin traže funkcije od Dačića
Foto: Stefan Jokič, Zorana Jevtić

Saleću ga za fotelje sa svih strana

LIDER SPS NA MUKAMA: Ružić i Zagrađanin traže funkcije od Dačića

Politika -

Ružić traži mesto u javnom preduzeću i da drugi ministar SPS u vladi bude neko iz njegove struje

Socijalisti Branko Ružić i Vladimir Zagrađanin su, otkad su saznali da će SPS biti partner naprednjacima u novoj vladi, počeli da vrše žestok pritisak na svog lidera Ivicu Dačića i da ga ucenjuju kako bi dobili funkciju u nekom javnom preduzeću ili ministarstvu, saznaje Kurir iz vrha SPS.

- U stranci ucenjuju Ivicu sa svih strana, među njima njegov kum Zagrađanin i Ružić. Ružić traži mesto u javnom preduzeću i da drugi ministar SPS u vladi bude neko iz njegove struje. Najverovatnije bi prihvatio da to bude Slavica Đukić Dejanović, ali se još ne zna šta će biti sa Aleksandrom Antićem ukoliko SPS dobije samo dva resora.

U suprotnom, planira da napravi puč u stranci. Zagrađanin ucenjuje Ivicu da bi dobio javno preuzeće, inače će da „vadi ‚kofer‘“. Dačić je u problemu jer ne može svima da ugodi, a imaju čime da ga ucenjuju - otkriva izvor Kurira.O svemu ovome Dačić nije želeo mnogo da polemiše, već je samo kratko poručio da je sve u redu.Zagrađanin je demantovao naša saznanja.- Nisam razgovarao ni o čemu. Nemam nikakvih aspiracija i ne zanimaju me nikakve funkcije - kaže Zagrađanin za Kurir.

Dil s VučićemBAJATOVIĆ OSTAJE U „SRBIJAGASU“Izvor iz SPS dodaje da je jedino Dušan Bajatović ispao pametan, jer je izdejstvovao da ostane u „Srbijagasu“.- Bajatović se sam dogovorio s Vučićem da ostane na tom mestu i u tom smislu nema problema - ističe naš izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track