LIDERU SRBA S KOSMETA KRŠE PRAVA Oliveru Ivanoviću nisu dali da glasa na izborima
Foto: Beta AP

Šikaniranje

LIDERU SRBA S KOSMETA KRŠE PRAVA Oliveru Ivanoviću nisu dali da glasa na izborima

Politika -

BEOGARD - Lider Građanske inicijative SDP izjavio je večeras da mu nije omogućeno da glasa na predsedničkim izborima, iako je dobio dozvolu sudija Euleksa.

"Zahtev za dolazak komisije su dostavili moji saradnici iz SDP još u petak, a jutros je taj zahtev i formalno dostavljen na mom biračkom mestu", rekao je Ivanović za Radio Kontakt plus.

Odgovor koji smo dobili od člana biračkog odbora i predstavnika OEBS-a danas glasio je da nije moguće da se formira komisija za dolazak, jer su ovog puta imenovana samo tri umesto uobičajenih pet članova biračkog odbora,rekao je on.

"Razočaran sam, tim pre jer se ostvarivanje izbornog prava omogućava i ljudima koji su u zatvoru pa sam se nadao da će meni to biti omogućeno", rekao je Ivanović.

Učešće ljudi sa KiM na izborima je važno nama jer tako potvrđujemo da smo sastavni i neotuđivi deo Srbije, ali i državi to mora biti važno jer tako pokazuje da brigu za svaki deo državne teritorije a posebno onaj koji je suština našeg nacionalnog identiteta, ocenio je Ivanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track