LJAJIĆ O PREDSEDNIČKIM IZBORIMA: Spreman sam da se kandidujem, ali čekam razgovor sa SNS
Foto: Zorana Jevtić

Lider SDPS otvoren za pregovore

LJAJIĆ O PREDSEDNIČKIM IZBORIMA: Spreman sam da se kandidujem, ali čekam razgovor sa SNS

Politika -

Potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je da ostaje pri tome da je spreman da se kandiduje za predsednika Srbije i da se njegova stranka pripremila za to, ali da još nije bilo nikakvih razgovora sa Srpskom naprednom strankom o predsedničkim izborima.

'"Ali takođe apsolutno sam spreman za svaku vrstu razgovora ukoliko koalicija odluči da ima jednog kandidata. Ukoliko koalicija odluči da ima više kandidata, u tom slučaju bih se i ja kandidovao. Čekamo poziv SNS na razgovor na ovu temu", izjavio je Ljajić.

LJAJIĆ: Ne razumem negativnu kampanju protiv mene, mnogi su bili i ministri i predsednici

Na pitanje da li će podržati predlog SNS ko god da to bude, on navodi da moraju prvo da čuju šta je stav SNS, imajući u vidu da su oni najveća stranka u koaliciji.

"Mi imamo obavezu više jer smo bili na listi SNS, a tu je SPS u nešto lagodnijoj poziciji s obzirom na to da su samostalno izlazili na izbore. Želimo da čujemo odluku SNS i kako će se ponašati SPS kao koalicioni partner i na osnovu toga ćemo doneti odluku", naveo je Ljajić.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Komentarišući navode o eventualnim parlamentarnim izborima, Ljajić je rekao da bi voleo da ih ne bude, ali da razume one koji razmišljaju i o održavanju tih izbora.

RASIM LJAJIĆ: Kandidovaću se za predsednika

"Izborni proces svakako koči reforme i usporava administraciju, jer se čeka šta će biti posle sledećih izbora i da li će neki ministar da sedi ili ne. To se dešava u svakoj zemlji", rekao je Ljajić.

(Beta/Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track