Ljajić zaprepašćen Vučićevom podrškom Zukorliću
Foto: Dragana Udovičić

Ljajić zaprepašćen Vučićevom podrškom Zukorliću

Politika -

NOVI PAZAR - Sandžačka demokratska partija (SDP) ocenila je danas da je narodni poslanik Muamer Zukorlić u svojim nezakonitim radnjama od početka imao prećutnu podršku iz samog vrha vlasti Srbije.

Partija čiji je osnivač Rasim Ljajić, potpredsednik vlade i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), u saopštenju za javnost izrazila je "zaprepašćenje" izjavom premijera Aleksandra Vučića da ne želi nikakve sukobe u Sandžaku već da želi da mirnim putem i razgovorima reši nastalu situaciju.

Premijer je, na temu nelegalne imovine bivšeg muftije Muamera Zukorlića u Novom Pazaru, rekao da neće sukob pravoslavaca i muslimana.

- To ne znači da svaki musliman može da radi nešto je protivzakonito, ali dajte nam način da vidimo kako ćemo da primenimo zakon i da pokušamo da pronađemo taj način, a ne da ulazimo u rat i u sukobe - kazao je Vučić.

On je rekao da "neće da pošalje 1.000 žanrdarma da bismo se tukli sa muslimanima" i da "ne želi krvoproliće u Srbiji".

- Mislite li da će muftija da pusti da mu to tek tako neko sruši (objekat) bez prisutnih 5.000 ljudi? Pa neće i već vam je to rekao i sada ja pitam da me posavetujete kako da to srušimo - rekao je premijer.

SDP je tim povodom saopštila da su "definitivno pale maske i dobro je da se konačno zna da je SNS izabrao Muamera Zukorlića za svog partnera."

Partija koja čini okosnicu skupštinske većine u Novom Pazaru premijerov stav smatra veoma štetnim za buduće međupartijske odnose.

- Ako su za premijera merilo i argumentacija broj ljudi, a ne zakoni ove države - onda ga pozivamo da dođe u Novi Pazar na skup koji ćemo organizovati u decembru, pa neka vidi ko koliku podršku ima - navodi se u saopštenju SDP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track