LJUBOMIR MARIĆ: Srpska lista organizuje konsultacije o ostanku u kosovskoj vladi
Foto: Printscreen Youtube

Otimanje Trepče

LJUBOMIR MARIĆ: Srpska lista organizuje konsultacije o ostanku u kosovskoj vladi

Politika -

BEOGRAD - Ministar administracije i lokalne samouprave u kosovskoj vladi Ljubomir Marić najavio je danas da će unutar Srpske liste biti održane konsultacije o daljem delovanju srpskih članova u kosovskoj vladi.

"Činjenica je da iz koalicionog sporazuma ništa nije ispunjeno osim kadrovskih rešenja. To je veliki problem", kazao je on na konferenciji za štampu na kojoj je direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao da odluka prištinske skupštine o Trepči za Beograd nije važeća.

Marić je kazao da je problem kada na vladi u Prištini srpski članovi diskutuju sa albanskim političarima i ne dobiju nikakav odgovor.

OTIMANJE TREPČE: Srpska lista napustila salu tzv. kosovske skupštine

"Pre nego što sam došao u Vladu Srbije, naravno da sam dugo pokušavao da razgovaram sa članovim kosovske vlade. Mi smo hteli da se dogovorimo i iznosili smo niz argumenata u vezi sa Trepčom", objasnio je on.

Marić je podvukao da je pitanje Trepče veoma važno za srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Prethodno je Đurić ukazao da su noćašnjim usvajanjem zakona o Trepči u skupštini Kosova, prekršene i sve parlamentarne procedure, kao i da je tom odlukom pogažen koalicioni sporazum kojim su srpski predstavnici učestvovali u vlasti.

"Jedino što je od koalicionog sporazuma ostalo jesu odluke o imenovanju. Srbi nisu i nikada neće biti dekor u tim institucijama, a onima koji su na nelegalan način doneli odluku bih poručio da Trepču nikada neće imati, ali će se vrlo lako desiti da ostanu bez fotelja", podvukao je Đurić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track