LUDNICA ZBOG KURIROVIH IZBORA Muamer Zukorlić: Ljajić je kupovao glasove
Foto: Filip Plavčić, Zorana Jevtić

Histerija na političkoj sceni

LUDNICA ZBOG KURIROVIH IZBORA Muamer Zukorlić: Ljajić je kupovao glasove

Politika -

Poslanik BDZ tvrdi da je ministar trgovine organizovao otvaranje lažnih profila na Fejsbuku, iz SDPS poručuju da bivšeg muftiju boli podrška koju ima njihov lider

Kurirovi predsednički izbori, čije finale je večeras, a superfinale u ponedeljak, izazvali su nezapamćenu histeriju na političkoj sceni. Na sve strane pljušte optužbe za krađu izbora i neregularno skupljanje lajkova, srca i smajlića.Najglasniji „uzbunjivač“ bio je Muamer Zukorlić, poslanik BDZ, koji, iako nije učestvovao, pomno prati glasanje i tvrdi da je lider SDPS i ministar trgovine Rasim Ljajić kupovao glasove. On kaže da nema fizički dokaz, ali da mu je informaciju o tome dao čovek iz okruženja lidera SDPS.

- Ljajić je između dva kruga organizovao da se otvori hiljadu ili dve hiljade lažnih profila na Fejsbuku i tako je dobio više glasova - navodi bivši muftija.On otkriva i kome će dati svoj glas u velikom finalu.- Glasaću za Vučića, a ako mi se premijer obrati za pomoć, onda ću pozvati i svoje ljude da glasaju za njega - kaže Zukorlić.Funkcioner SDPS Uroš Kandić kaže da su Zukorlićeve optužbe smešne.- Rasim Ljajić je noćna mora i fiksacija Muamera Zukorlića i on ništa drugo i ne radi nego prati Ljajićeve aktivnosti. SDPS je animirao svoje birače preko poruka i poziva, što je normalno, i ništa više od toga. Zukorlića bole glasovi koje je dobio Ljajić - objasnio je on.Lider Dveri i finalista naših izbora Boško Obradović podseća da ko gubi ima pravo da se ljuti.- Nema sumnje da oni koji ne mogu prirodno da dođu do podrške moraju da se koriste drugim metodama, ali ključno je šta su rekli građani - kaže lider Dveri, koji predlaže da se u finalnoj noći svi kandidati dođu redakciju Kurira.Lider socijalista Ivica Dačić zabeležio je očajan rezultat na Kurirovim predsedničkim izborima i posle poraza u grupi s Vojislavom Šešeljem, Vukom Jeremićem i Rasimom Ljajićem kaže da nije vreme za igrice, već za ozbiljnu politiku.- Ne dobijaju se izbori na internetu. To je lepa zabava, verovatno lepo zaradite, ali nemojte na meni - izjavio je Dačić.Zamenik šefa radikala Nemanja Šarović tvrdi da su Šešeljevi glasači čisti kao suza.- Potpuno je jasno da su neki organizovali priliv glasova koji ne postoje. Osim, naravno, ako Arapi, Hindusi i Pakistanci nisu odjednom osetili ljubav prema Vučiću, Rasimu ili Jeremiću. Mislim da su glasovi za našeg lidera bili zvono za uzbunu drugima da upregnu mašineriju - izjavio je Šarović.

MOŽE BITI SAMO JEDAN!Zbog velike zainteresovanosti za predsedničke izbore na našem portalu i Fejsbuk stranici, Kurir će na zahtev čitalaca uvesti i veliko superfinale, koje je na programu u ponedeljak od 19 do 23 časa. U njega će se plasirati dvojica kandidata s najvećim brojem glasova u večerašnjem finalu. Pošto smo oborili sve rekorde gledanosti kad je reč o izborima za šefa države, brojni čitaoci su se javljali sa željom da organizujemo superfinale. Da podsetimo, do sada je pet miliona ljudi pratilo izbore na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

KONTROLA Kandidati šalju posmatrače u Kurir ŠEŠELJEVE GLASOVE ČUVA BELAČIĆEVANaša redakcija će u ponedeljak, pred superfinale, formirati posebnu komisiju predstavnika svih kandidata i nezavisnih članova, čime će sve neverne Tome dobiti priliku da pokažu i dokažu da li je bilo kupovine glasova i glasanja sa lažnih profila.Delegat Dveri biće šef informativne službe Jugoslav Kiprijanović, a u komisiji će sedeti i poslanica SRS Aleksandra Belačić, koju je delegirao lično Vojislav Šešelj. Muamer Zukorlić će delegirati svog predstavnika, a delegata će najverovatnije imati i Rasim Ljajić.

Iza kulisa izboraMOLJAKALI ZA LAJKGotovo svi učesnici Kurirovih izbora kukali su i molili da se baš za njih na glasanju koristi lajk, kao najpopularnija oznaka na Fejsbuku. Pojedini su otvoreno priznali da njihovi članovi i simpatizeri ne umeju da kliknu ništa drugo osim lajka, a neki su pokušavali da naprave kompromis, pa da, kad već ne mogu da izboksuju lajk, dobiju srce.

Sanda okrenula ćurakZAMENILA OBRADOVIĆA JEREMIĆEMBivša predsednica DSS Sanda Rašković Ivić, koja nije otišla dalje od četvrtfinala, kaže da bi svoj glas dala Jeremiću, iako je ranije najavila da će podržati Obradovića.- Zalažem se za zajedničkog kandidata opozicije, što bi mogao da bude Jeremić, koji se našao i u vašoj finalnoj četvorci. Ako to ne bude Jeremić i opozicija ne ponudi svog kandidata, prirodno je da glasam za Obradovića - izjasnila se ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track