MAJA GOJKOVIĆ U POSLANIČKOJ KLUPI: Gde su posle 5. oktobra nestale slike iz Skupštine?!
Foto: Printscreen

Burna rasprava o budžetu

MAJA GOJKOVIĆ U POSLANIČKOJ KLUPI: Gde su posle 5. oktobra nestale slike iz Skupštine?!

Politika -

Skupština Srbije nastavila je danas sednicu, kojoj je na dnevnom redu Predlog budžeta za 2017. godinu, a teške reči obeležile su sam početak rasprave.

Rasprava se povela o amandmanu koji je Vlada Srbije usvojila, a kojim je smanjen budžet Narodne skupštine. Na ocenu pojedinih poslanika opozicije da je reč o "poniženju institucije i njenih zaposlenih", za reč se javila Maja Gojković, ali ovoga puta ne kao predsedavajuća Parlamentom, već kao poslanica vladajuće SNS.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Njena prijava za reč naišla je na burne povike iz dela skupštinske sale gde sede poslanici opozicije.

"Je l mogu ja ovde da govorim ili nisam poslanik kao i vi", upitala je Gojkovićeva, dodavši da niko ne treba da brine o budžetu Narodne skupštine, jer će "zaposleni dobijati svoje plate".

(UŽIVO) SKUPŠTINA ŽESTOKO NA POČETKU Šešelj Martinoviću: Ti, klempo, da mi se ne obraćaš!

"To je lažna zabrinutost. A niko od vas da pomene da su plate poslanika u Srbiji najniže u Evropi. Niko da prošeta da vidi gde su ukradene slike od 5. oktobra, kakve probleme imamo sa strujom, kako je bio spaljen kabinet u kojem ja sada radim. Dostojanstvo Parlamenta neće biti ugroženo zbog 400 miliona manje, već zbog malicioznosti", poručila je Gojkovićeva.

USVOJEN AMANDMAN: Skupština Srbije sebi smanjuje budžet za 400 miliona dinara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja