MAKEDONCI IZ SRBIJE PORUČUJU MATICI: Zabrinuti smo, uzdržite se od nasilja!
Foto: Sloboden Pečat

Savet makedonske nacionalne manjine

MAKEDONCI IZ SRBIJE PORUČUJU MATICI: Zabrinuti smo, uzdržite se od nasilja!

Politika -

BEOGRAD - Nacionalni savet makedonske nacionalne manjine u Srbiji izrazio je danas duboku zabrinutost zbog najnovijih dešavanja u Makedoniji i uputio apel da se svi uzdrže od nasilja i snage usmere na rešavanje krize mirnim putem, poštujući Ustav i zakone Republike Makedonije.

Pripadnici makedonske zajednice u Srbiji ističu da su u poslednje dve decenije "vrlo dobro iskusili posledice nerešavanja krize mirnim putem".

"Mi, Makedonci iz Srbije, želimo da uputimo poruku da podržavamo nastojanja i zalaganja za mirnu, stabilnu i prosperitetnu Makedoniju u kojoj vladaju dobri međuetnički odnosi, ali istovremeno podržavamo zalaganja za unitarnu, nezavisnu i slobodnu Makedoniju svih njenih građana", piše u saopštenju.

Nacionalni savet makedonske nacionalne manjine je takođe uputio apel svim relevantnim političkim subjektima u Republici Makedoniji da pronađu snagu i državničku mudrost da dijalogom i međusobnim dogovorom prevaziđu sadašnje stanje u korist dobrobiti države, kao i njene demokratske budućnosti.

(VIDEO UŽIVO) ZAEV PRVI PUT POSLE SINOĆNJEG NAPADA: Prebijanje poslanika je organizovao Gruevski

(VIDEO) UŽIVO DAN D ZA MAKEDONIJU: Propao sastanak kod Ivanova! Ministar policije podneo OSTAVKU!

PROUSTAŠA VOĐA BATINAŠA U FANTOMKAMA: Procurila ŠOK fotografija sa Gruevskim!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track