MARKO ĐURIĆ:Laž je da Srbija trguje Trepčom
Foto: Zorana Jeftić

Opstanak Srba najbitniji

MARKO ĐURIĆ:Laž je da Srbija trguje Trepčom

Politika -
Ne verujem u slučajnosti, pa tako ne verujem ni u to da je slučajna lažna tvrdnja da se u Vladi Srbije razmatralo prihvatanje gubitka "Trepče" u zamenu za nekakvu kompenzaciju", naveo je Đurić

BEOGRAD - Direktor vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju (KiM) Marko Đurić izjavio je danas da Srbija ne trguje imovinom od koje zavisi opstanak Srba na KiM oštro demantujući navode da će pitanje kombinata Trepča najverovatnije biti rešeno kompenzacijom.

"Ne verujem u slučajnosti, pa tako ne verujem ni u to da je slučajna lažna tvrdnja da se u Vladi Srbije razmatralo prihvatanje gubitka "Trepče" u zamenu za nekakvu kompenzaciju", naveo je Đurić u pisanoj izjavi.

Đurić je istakao da se Vlada Srbije "mukotrpno" i uspešno uprkos svim teškoćama bori da zaštiti ono što je naše.

List Danas, pozivajući se na izvore iz vrha vlasti navodi da će Kosovo novcem, ili na neki drugi način, nadoknaditi navodni gubitak koji bi Srbija imala prelaskom Trepče u vlasništvo Kosova. To bi istovremeno, ističu Danasovi izvori, bilo prihvatljivo rešenje za srpske vlasti.

"Tvrdnje anonimnih izvora Danasa i ako su zaista date u Beogradu, a ne u Prištini, štete našoj poziciji u javnosti i doprinose konfuziji, u situaciji koja je suviše ozbiljna za amaterizam, površnost i spekulacije", ocenio je Đurić.

Kako ističe Đurić, "umesto lova u mutnom" po beogradskim i prištinskim kabinetima, neko bi trebalo da ode na sever Kosmeta, u tunele Crnca i Belog brda, kod 3.300 rudara koji svako jutro silaze u jamu "po hleb sa sedam kora za svoje porodice", pa da tamo njih pita čija je "Trepča" i šta misle o podmetnutoj ideji kompenzacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja