MARTINOVIĆ RADULOVIĆU: Neka vas je sramota što zloupotrebljavate hendikep koleginice
Foto: Dragana Udovičić, Marina Lopičić

Novi sukob u Skupštini

MARTINOVIĆ RADULOVIĆU: Neka vas je sramota što zloupotrebljavate hendikep koleginice

Politika -

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović poručio je lideru Dosta je bilo Saši Raduloviću da treba da ga je sramota što zloupotrebljava hendikep svoje stranačke koleginice Ljupke Mihajlovski.

Mihajlovski je tokom skupštinske rasprave rekla da se obraća iz "magareće klupe" jer nisu obezbeđeni uslovi za osobe sa invaliditetom u parlamentu.

"Obraćam se iz magareće klupe, što je simbol gde se nalaze osobe sa invalidtetom i njihove porodice", rekla je ona i dodala da je zabrinuta što će ministar rada ponovo biti Aleksandar Vulin izražavjući nezadovoljstvo njegovim dosadašnjim radom.

Upitala je mandatara i kada će biti doneta Strategije kojom bi se poboljšali uslovi života te kategorije.

Predsednica parlamenta Maja Gojković je reagujući na tu izjavu rekla da je osnovana posebna radna grupa koja se bavi uključivanjem osoba sa invalidtetom u politički život Srbije.

"Pozivam vas da se uključite taj rad i da poboljšamo položaj invalida", rekla je Gojković.

Martinović je s druge strane upitao lidera DJB Sašu Radulovića kako ga nije sramota da zlouptrebljava hendikep koleginice i da pravi performans u skupštini.

"Kada je 5. oktobra zapaljena zgrada, projekat rekonstrukcije zgrade je vodio Dragoljub Mićunović, mali broj mesta nema veze sa Majom Gojković", rekao je Martinović, dodajući da postoje mesta u parlementu za osobe sa invalidtetom.

"Treba da vas je sramota što zloupotrebljavate hendikep jedne žene", naglasio je Martinović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track