MEKALISTER: Proširenje ostaje evropski prioritet
Foto: Dragana Udovičić

MEKALISTER: Proširenje ostaje evropski prioritet

Politika -

BEOGRAD - Izvestilac Evropskog parlamenta (EP) za Srbiju David Mekalister izjavio je danas u Beogradu da proširenje ostaje jedna od najznačajnijih političkih mera Evropske unije, uprkos odluci Velike Britanije da napusti EU.

Mekalister je poželeo da Srbija nastavi da donosi politički pametne odluke i sprovodi reforme kako bi, kada postane članica, i njeni poslanici sedeli u klupama EP.

Nemački evroposlanik je rekao na predstavljanju publikacije "Evropski parlament i Srbija" u Domu Narodne skupštine da Unija, uprkos brezgitu radi na prijemu novih članica."Srbija jeste na putu ka EU", naglasio je nemački evroposlanik.

On je rekao da je evropski put zacrtan u vladinom programu koji je predstavio premijer Srbije Aleksandar Vučić, ali da bez uloge srpskih parlamentaraca to neće moći da se savlada.Brisel će nastaviti da prati napredovanje Srbije na putu ka EU, pomno i kritički, ali istovremeno fer, pošteno i dobronamerno, rekao je on.Mekalister je naglasio da će EU saglasiti sa pristupanjem Srbije Uniji kada se ispune svi uslovi.

On je kazao da EP ostaje važan i dobronameran partner Srbije u procesu evropskih integracija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track