METLA U VLADI, LETE ZORANA I LONČAR: Za koga neće biti mesta!

Čistka

METLA U VLADI, LETE ZORANA I LONČAR: Za koga neće biti mesta!

Politika -

Lider SNS Mihajlovićevoj zamera soliranje i dugačak jezik, dok su se od Lončara očekivali bolji rezultati u reformi zdravstva

BEOGRAD - Kalkulacije o novom sastavu vlade polako počinju, a među ministrima koji najverovatnije neće dobiti priliku da budu u novoj vladi su ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, saznaje Kurir!Kako tvrdi naš odlično obavešten izvor, njih dvoje najverovatnije neće potpuno ostati bez funkcije, već će dobiti novu šansu na nekoj nižoj poziciji.

- Lončar je u okviru svojih nadležnosti imao kao zadatak i reformu zdravstva, a upravo to mu je bila slaba tačka prilikom svođenja rezultata. Mihajlovićevoj se, s druge strane, zamera što je solo igrač i što je talasala u odnosima sa predsednikom Tomislavom Nikolićem, ali i sa članovima SPS, s kojima je ulazila u žučnu raspravu. Indikativno je i da je nije bilo na važnim događajima u poslednje vreme, poput svečane večere s britanskim kraljevskim parom - kaže naš izvor.Komentarišući saznanja Kurira, potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović je poručila da je sve u rukama lidera SNS.

- Ko će biti u novoj vladi odlučiće isključivo premijer Vučić, a ne bilo koji nezvanični medijski izvori. Verujem da će premijer izabrati one koji mogu da donesu uspeh i rezultat u oblastima koje im bude poverio - kazala je Mihajlovićeva.Lončar se, međutim, nije oglašavao ovim povodom. Politički analitičar Dragomir Anđelković ocenjuje da je bi smena Mihajlovićeve bila i poruka da je u novoj vladi potrebno umiriti strasti.- Zprana je imala dosta konflikata i unutar Vlade i van nje i predstavlja balast za stranku i vladu. Činjenica je da je ona bila u stalnoj svađi sa predsednikom Nikolićem, sa socijalistima... Logično je da će biti njene smene - kaže on.Sudeći prema izjavi premijera Aleksandra Vučića, ova vlada biće ekspertska, ali u njoj neće biti mesta za brojne aktuelne ministre iz Nemanjine 11. Među njima su, ministar prosvete Srđan Verbić, ministarka državne uprave i samouprave Kori Udovički, privrede Željko Sertić, ali i ministar kulture Ivan Tasovac. Sasvim sigurno je i da u novom sazivu vlade mesta neće biti ni za ministra bez portfelja i lidera NS Velimira Ilića, u čiju fotelju bi, prema našim saznanjima, mogao da sedne dosadašnji šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić. Na Verbićevo mesto mogao bi da dođe direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović. Naš izvor otkriva i da Vučić planira da zadrži tri mesta za SNS, dok će ostala mesta u vladi ponuditi ekspertima, naročito iz oblasti obrazovanja, zdravstva, poljoprivrede i privrede. Nova vlada imaće i manje ministara od prethodne.S druge strane, među sigurnim ministrima su prvi čovek MUP Nebojša Stefanović, ministar telekomunikacija Rasim Ljajić, rada Aleksandar Vulin i finansija Dušan Vujović, a dobre izglede ima i ministarka za EU Jadranka Joksimović.

Na čistac i naprednjaci sumnjaju u regularnost VUČIĆ: TRAŽIĆEMO NOVO PREBROJAVANJE GLASOVAPravni tim Srpske napredne stranke zatražio je juče novo prebrojavanje glasova i uvid u sav birački materijal, i to dan nakon što je opozicija formirala svoj tim za analizu materijala. Lider SNS Aleksandar Vučić potvrdio je da će SNS pregledati kompletan izborni materijal i ponovio ocenu da su se nakon zatvaranja birališta dešavale pomalo čudne stvari.- Zamislite da sam ja upao u neku komisiju i odjednom da su promenjeni rezultati, sve kako su oni hteli - kazao je Vučić.SNS je saopštio i da je „i na dan izbora i ranije“ upozoravao da postoji osnovana sumnja da su pojedine političke partije i grupacije „svesno kršile izborni proces, vršile pritisak na građane i nadležne institucije, služile se nezakonitim i nedozvoljenim radnjama“.

Promene na svim nivoimaSELAKOVIĆ ŠEF BIA? Prema saznanjima Kurira, ministar pravde Nikola Selaković mogao bi da zameni Aleksandra Đorđevića na čelu Bezbednosno-informativne agencije. Selaković je opravdao očekivanja, ali je i čovek od poverenja Aleksandra Vučića, otud i mogućnost da u predstojećoj preraspodeli funkcija preuzme ovu važnu poziciju.

Borba za kulturuBULE I MIKI U TRCI ZA TASOVČEVU FOTELJU

Glumac Miki Manojlović važi za najozbiljnijeg kandidata za novog ministra kulture, a te priče podgrejala je činjenica da je avion „Er Srbije“ nazvan po njemu. Međutim, kao kandidat se pominje i glumac Svetislav Bule Goncić, koji je bio u promotivnom spotu SNS, a i pojavio se u štabu naprednjaka u izbornoj noći.

STARS SAZNAJE: Ava Karabatić hoće da bude Cecina snajka

Starleta progoni mlađanog Veljka

Magazin Stars svake srede donosi ekskluzivne vesti i fotografije iz sveta poznatih i slavnih.

U ovom broju otkrivamo da je hrvatska starleta Ava Karabatić iskazala interesovanje za Cecinog sina Veljka.

Takođe, saznajemo da je Tijana Ajfon zaljubljena u Darka Lazića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track