MIĆUN ŠUTNUO TADIĆA: Ne zanima ga bivši predsednik stranke
Foto: Dragana Udovičić, Marina Lopičić

Bivši predsednik molio za prijem

MIĆUN ŠUTNUO TADIĆA: Ne zanima ga bivši predsednik stranke

Politika -

Eksdemokrata hteo sastanak s predsednikom Političkog saveta DS kako bi ga podržao za predsedničke izbore, ali ovaj nije hteo ni da čuje za to

Dragoljub Mićunović, predsednik Političkog saveta DS, iskulirao je svog nekadašnjeg šefa Borisa Tadića, saznaje Kurir.U DS se još prepričava ispala od pre mesec dana, kad je Tadić zatražio sastanak s Mićunovićem, a ovaj nije hteo ni da čuje da ga primi na razgovor.Tadićevi snoviKurir je već pisao o tome da je Boris Tadić hteo da bude kandidat za predsednika Srbije u ime udružene opozicije i da je hteo da u toj koloni bude i DS. Kako je kod demokrata ova informacija naišla na revolt, Tadić je hteo da razgovara u četiri oka sa najstarijim u DS i da ga zamoli da on umilostivi članstvo da ga podrže na predsedničkim izborima.- Tadić je preko svojih ljudi zatražio sastanak s Mićunovićem nekoliko dana uoči izbora. Očekivao je da će Mićunović odrediti datum, da će se sastati, dogovoriti, pa čak i da će ga ovaj podržati. Smatrao je to gotovim. Međutim, ne samo da nije obezbedio ozbiljnu vezu sa DS nego se nije ni sastao s Mićunovićem. Ovaj nije hteo ni da ga primi - kaže izvor našeg lista iz vrha DS.Mićun u gužviIako, kako dodaje, u DS niko ne žali ni Tadića ni „njegova osećanja“, većina funkcionera je iznenađena isključivošću Mićunovića.- Ovakav stav i ne liči na Mićunovića. Ako i ne želi da ga podrži, bar bi mu to odgovorio. Mora da je Tadić baš pao u njegovim očima - zaključuje naš izvor.Bivši predsednik Srbije i DS, kako saznajemo, drugi susret nije ni pokušao da zakaže.Dragoljub Mićunović je, pošto je saslušao u vezi sa čim ga zovemo, rekao:- U velikoj sam gužvi, ne mogu sada, nemojte se ljutiti.S druge strane, Tadić ne priznaje da ga je Mićunović oladio.- To je potpuna izmišljotina i pitanje vam je besmisleno i smešno. Ali i ovo pitanje pokazuje stanje u kom se naše društvo nalazi. Uloga opozicije u demokratskom društvu je da kritikuje vlast, a ne da učestvuje u tabloidnom rijalitiju. Kad ste mi poslednji put postavili pitanje u vezi sa ovom štetočinskom vlašću? Svrha ove izmišljotine je isključivo diskreditovanje opozicije, a građane Srbije koji se bore za preživljavanje ne zanima ko je koga zvao - rekao je Tadić.

Uortačili sePAJTIĆ GA LOŽI DA ĆE BITI PREDSEDNIKZa razliku od Mićunovića, lider DS Bojan Pajtić održava kontakt s Tadićem. Njih dvojica često razgovaraju, a naš izvor tvrdi da je to zato što Pajtić „loži“ Tadića da može da pobedi na sledećim predsedničkim izborima.- Pajtić je svestan da s Tadićem na čelu ne bi ništa uradili, ali ipak ga drži uz sebe govoreći da je „rođen za lidera“ - kaže naš izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track