MILIĆEVIĆ (SPS): Napadima na Dačića, Tadić pokušava da privuče pažnju
Foto: Zorana Jevtić

Živi u prošlom vremenu

MILIĆEVIĆ (SPS): Napadima na Dačića, Tadić pokušava da privuče pažnju

Politika -

BEOGRAD - Napade lidera SDS Borisa Tadića na prvog potpredsednika Vlade Ivicu Dačića, Socijalistička partija Srbije smatra još jednim neuspelim pokušajem privlačenja pažnje i želje da se politički preživi ako se loše govori o Dačiću i Aleksandru Vučiću, izjavio je danas predsednik poslaničke grupe SPS u parlamenetu Đorđe Miliićević.

"Očigledno da je to jedino što je preostalo gospodinu Tadiću. On, evidentno, živi u prošlom vremenu i nije svestan pozicije koju su mu dodelili građani. Za osam godina koliko je proveo na vlasti nedvosmisleno je pokazao šta zna i šta može, i upravo su građani više puta na izborima do sada ocenili rezultate njegovog rada i jasno pokazali koliko im je stalo do mišljenja Borisa Tadića", naveo je Milićević.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Milićević dodaje da su "retorika, sistem ucena i fioka" verovatno simbol nekog vremena koje poznaje Tadić, a da je "Srbija danas pravno uređena država u kojoj funkcionišu institucije sistema, koje rade za državu, a ne za jednog čoveka".

Tadić je ranije izjavio da Dačić podržava Vučićevu kandidaturu jer je "politički talac Vučićevih fioka", odnosno da se "u fiokama" nalaze rezultati istrage protiv Dačića.

Gradski odbor SPS Beograda takođe je reagovao i saopštio da je "propala politika Borisa Tadića davno odbačena na izborima suverenom voljom naroda", te da je "bivši predsednik spao na niske grane, pre svega vođen svojom sujetom koja ga je i odvukla na dno, što pokazuje i njegova nemoć da za sopstvenu kandidaturu prikupi minimum neophodnih potpisa".

"Povratak na put uspeha i uspostavljanja ugleda naše Republike počeo je sa timom koji predvode Socijalistička partija Srbije i Srpska napredna stranka. Uspesi koji se nižu su činjenice, a zajednički nastup na izborima za predsednika je temelj stabilne budućnosti Srbije", zaključuju u SPS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track