MILIĆEVIĆ (SPS): Sednica parlamenta nije prekinuta
Foto: Fonet

Šef poslaničke grupe socijalista

MILIĆEVIĆ (SPS): Sednica parlamenta nije prekinuta

Politika -

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević izjavio je da sednica parlamenta danas nije prekinuta, već da je određena pauza.

Milićević je novinarima u parlamentu rekao da je određena pauza kako bi se napravila ravnoteža između toga da Skupština nastavi da radi i obavljanja proceduralnih radnji oko raspisivanja predsedničkih izbora.

Navodeći da će u narednim danima javnost biti obaveštena o nastavku sednice, Milićević je istakao da je danas obavljen jedan krug konsultacija i da će se one nastaviti i narednih dana.

"Skupština funkcioniše", rekao je Milićević.Prema njegovim rečima, vladajuća većina koja je obavila konsultacije smatrala je da je važno naći ravnotežu između onoga što parlament treba da nastavi da radi, a da se na drugoj strani omogući potencijalnim predsedničkim kandidatima da to i budu.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

"Najpre smo slušali najave i kritike da neće biti sednice na početku zasedanja, da neće biti sednice Kolegijuma, a onda kada su zakazani sednica i kolegijum, čuli smo kritike da je dnevni red nevažan i nebitan", rekao je Milićević i dodao da za tu poslaničku grupu ne postoje više i manje važni zakoni i deklaracije.

Kako je naveo, danas da bi neko dobio poverenje građana na izborima nije dovoljna samo kritika, već i rezultati rada.Komentarišući kritike opozicije zbog pauze u radu parlamenta, kaže da mu je jedna posebno bila interesantna.

Kako je rekao, jedan od lidera opozicije je rekao da se vladajuća većina plaši postavljanja poslaničkih pitanja utorkom i četvrtkom."Samo im je taj četvrtak bio potreban da postave pitanje i da pobede na izborima", zaključio je Milićević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track