MINISTAR JOŠ ĆUTI: Stefanoviću, odakle ti pare za kućerinu od 300.000 evra?
Foto: Damir Dervišagić

Nejasno kako je ministar policije stekao imovinu

MINISTAR JOŠ ĆUTI: Stefanoviću, odakle ti pare za kućerinu od 300.000 evra?

Politika -
Ovaj slučaj trebalo bi da ispita i Poreska uprava unakrsnom proverom imovine i prihoda, kažu sagovornici Kurira

BEOGRAD - Ministar policije Nebojša Stefanović morao bi da objasni odakle mu novac za luksuznu kuću u elitnom naselju u Beogradu i stan koji je zamenio za nju, kažu sagovornici Kurira. Prema njihovim rečima, ovaj slučaj trebalo bi da ispita i Poreska uprava unakrsnom proverom Stefanovićeve imovine i prihoda.Kurir je juče objavio da ministar policije živi u kući od oko 150 kvadratnih metara na Bežanijskoj kosi, vrednoj oko 300.000 evra, do koje je došao 2014. tako što je za nju dao stan od 90 kvadrata, navodno bez ikakve doplate, iako je prema svim merilima kuća daleko skuplja nekretnina. Takođe, nejasno je kojim novcem je 2008. kupio stan, s obzirom na to da je u to vreme svega godinu dana bio poslanik i pre toga nije imao zapaženiju poslovnu karijeru.Funkcioner DS Vladimir Todorić smatra da je degutantno da se ministar unutrašnjih poslova ponaša kao estradna zvezda u zemlji u kojoj policajci izvršavaju samoubistva zbog straha od otkaza.- Pritom ne objašnjava poreklo imovine, a dobro zna da se nađe u prvim redovima kada u medijima presuđuje drugima - kaže Todorić.

Zabranjeni zamak...  Luksuzna kuća u kojoj živi Nebojša Stefanović
Zabranjeni zamak... Luksuzna kuća u kojoj živi Nebojša Stefanović

Lider Levice Srbije Borko Stefanović ističe da ćemo moći da očekujemo proveru imovine funkcionera tek pošto se bude usvojio zakon o tome.- Očekivanje nečega od Poreske uprave, koja je deo Ministarstva finansija, da joj neko da mig, besmisleno je - navodi Stefanović.Lider koalicije Rodoljubi Dragan Todorović smatra da bi samo trebalo primeniti zakon. - Bojim se da se on primenjuje isključivo kada su politički protivnici u pitanju - naglašava Todorović.U Poreskoj upravu su ovim povodom Kuriru samo poručili da nisu „u mogućnosti“ da nam „dostave podatke o konkretnim poreskim obveznicima“.

I. ŠARONJIĆ

Momčilo Vidojević, policijski sindikatMINISTAR TREBA DA IDE NA POLIGRAF!Predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije Momčilo Vidojević ističe da će, po stupanju na snagu novog zakona o policiji, zahtevati od Stefanovića da se podvrgne poligrafskom ispitivanju uz prisustvo članova sindikata policije.- Bez obzira na njegove napore da oslabi policiju, ostaće dobar broj policajaca koji će se potruditi da se poreklo njegove imovine do kraja ispita - kaže on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja