MINISTAR STEFANOVIĆ: Još nemamo zvanične informacije o hapšenju u Crnoj Gori
Foto: Damir Dervišagić

MINISTAR STEFANOVIĆ: Još nemamo zvanične informacije o hapšenju u Crnoj Gori

Politika -

NIŠ - Srpska policija do popodne nije dobila nikakve zvanične informacije od državnih organa Crne Gore u vezi sa hapšenjem penzionisanog generala MUP-a Bratislava Dikića, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Ministar je novinarima u Nišu, gde vlada zaseda četvrti od planiranih sedam dana, rekao da se mora sačekati da crnogorski zvaničnici dostave Srbiji informacije, da bi on mogao nešto zvanično da kaže.

"Mi ni u ovom trenutku nemamo nikakvu zvaničnu inforamciju od državnih organa Crne Gore, ni o licima koja su uhapšena, ni o delu koje im se stavlja na teret, niti o prirodi krivičnog dela. Dok ne stignu zvanični dokumenti i zvanično obaveštenje, sve je u domenu spekulacija pa bi bilo neodgovorno da ja učestvujem u tome", rekao je Stefanović.

Stefanović je ponovio da srpski državljani ne učestvuju u ubijanju državljanja Crne Gore, ne dolaze da se obračunavaju na ulicama Budve, Podgorice ni Herceg Novog, niti da se tamo ne upucavaju.

"A mi ćemo se sa mafijom i mafijašima iz Crne Gore, koji dolaze u Srbiju da se obračunavaju na našim ulucama, obračunati do kraja i ne samo sa njima", rekao je ministar. Na konstataciju novinara da "ipak deluje da su srpski državljani otišli u Crnu Goru da se tamo obračunavaju sa zvaničnima te zemlje", Stefanović je rekao:

"Ali, izvinite, dok ne budemo videli zvanične dokumente, ja zaista ne mogu da komentarišem i iznosim stav Srbije. Svako ko je počinio neko krivično delo treba za to da odgovara, aposlutno svako, nama zaštićenih. Ako ste otišli bilo gde i ako ste bilo šta učnili što nije u skladu sa zakonom, treba da odgovarate i to je valjda jednako za svakog čoveka".

Ministar je ukazao da će se čekati zvaničan stav, a da je stav Srbije da ne dozvoli da mafijaši koji dolaze iz Crne Gore upucavaju njene građane.

"Nećemo dozvoliti da mafijaši iz Crne Gore čine ovde krivična dela i da se ovde stvaraju mafijaške organizacije koje žele da Srbija, Beograd, Niš ili bilo koji grad bude faktički njihov poligon za izvršenje kerivičnih dela. To apolutno nećemo dozvoliti", zaključio je Steafanović.

CRNOGORSKI MINISTAR POLICIJE: Nisam dobio nijednu informaciju o hapšenju

DEMOKRATSKI FRONT: Nemamo nikakve veze sa Dikićem, on je drug Veljovića i Popovića

VUČIĆ O DIKIĆU: Ne znam zbog čega je uhapšen, čudan je dan kad se to događa

MINISTAR STEFANOVIĆ: Srpska policija nema nikakve veze sa hapšenjem Dikića

POLICIJSKA AKCIJA U CRNOJ GORI: Uhapšen Bratislav Dikić?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track