MINISTAR ZA RAD UDARIO NA JAVNI SERVIS: Vulin: Tražiću smenu vrha RTS Bujošević: Volim kad se ljute
Foto: Fonet, Dragan Kadić

Sve zbog protesta

MINISTAR ZA RAD UDARIO NA JAVNI SERVIS: Vulin: Tražiću smenu vrha RTS Bujošević: Volim kad se ljute

Politika -

Dragan Bujošević, generalni direktor RTS, uspeo je da ujedini vlast i demonstrante - i iz Nemanjine 11 i s protesta stižu zahtevi za smenu vrha RTS zbog neobjektivnog informisanja javnosti.

Dok demonstranti tvrde da se predsedniku Vučiću daje previše prostora, ministar Aleksandar Vulin tvrdi da novinari RTS pumpaju broj demonstranata i daju im previše prostora.

(VIDEO) LUPAM GLAVU POSRED ZIDA, GDE JE TANKO, TU SE KIDA: Evo šta su demonstranti pevali ispred RTS

Vulin je juče kazao da će na sednici Vlade zatražiti smenu vrha Javnog servisa.- Ako je sto ljudi, onda je sto ljudi, a ne hiljadu i da o tome postoji televizijski prilog od tri minuta - rekao je Vulin, dodavši da rukovodstvo RTS ne treba da se dodvorava onima koji bi da ih smene. On je naveo da se izveštavanje Javnog servisa o protestima promenilo od trenutka kada su demonstranti počeli da traže smenu rukovodstva RTS.Bujošević za Kurir kaže da ga raduje što su svi ljuti na RTS:- Ni u jednoj informativnoj emisiji RTS nije pomenut broj demonstranata. To je pravilo RTS, kao što je pravilo da se u predizbornoj kampanji ne objavljuju istraživanja javnog mnjenja.

(FOTO) KONAČNO RAZOTKRIVEN VEO MISTERIJE: Evo ko stoji iza MASOVNIH PROTESTA širom Srbije!

Oglasio se i premijer Vučić, koji je kazao da nije srećan zbog načina rada Javnog servisa, ali da o eventualnim smenama rukovodstva RTS odlučuju institucije, a ne ministar Vulin, on, niti ulica. Vučić je kazao i da jeste uočljivo da RTS pravi petominutni prilog kad neko skupi 60 ljudi, a nema vesti kad neko drugi skupi 600 ljudi:- Ali hajde...K. B.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV SEDMI DAN PROTESTA: Ovako je bilo sinoć ispred RTS-a

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track