Mirković: Povećaćemo plate pripadnicima vojske i policije!
Foto: Zorana Jevtić

Jaka Srbija

Mirković: Povećaćemo plate pripadnicima vojske i policije!

Politika -
Jedan od gorućih problema u Srbiji je nedostatak i česta promena profesionalaca, naročito u oblasti javnih službi, kao i nedovoljna visina plata, zbog čega nam najveći stručnjaci odlaze u inostranstvo.

Povodom ovog problema oglasio se Narodni poslanik i lider pokreta Jaka Srbija Saša Mirković.

"Hoću da naglasim da se zna da ćemo se zalagati za profesionalizaciju svih javnih službi i da ne može, kad se vlast promeni, da se menjaju i profesionalci koji godinama profesionalno rade svoj posao za partijske poslušnike. To mora da stoji u promeni Ustava, ako hoćemo ozbiljnu državu", reko je Mirković.

Prema njegovim rečima u programu koji zastupa stoji osim obrazovanja, kulture, zdravstva, odbrane i policija koja se nalazi u vrlo teškom položaju.

"U prvoj godini, kad osvojimo većinu u Parlamentu, povećaćemo plate policiji i vojsci tako da prosečna plata bude minimalno 600 evra. A do kraja našeg mandata ova prosečna plata mora da bude 900 evra. Svake godine biće povećanje za 100 evra. Jedino tako može da se omogući policajcima i vojnicima da normalno izdržavaju svoje porodice. Želimo da policajci rade u gradovima gde žive, a ne da se potucaju bez porodica po drugim gradovima. Želimo policajce koje sve komšije znaju", rekao je Mirković.

Prema njegovim rečima mora više da se brine o porodicama nastradalih policajaca.

"Lokalne samouprave moraju da omoguće plačeve, a država da obezbedi novac za izgradnju stanova za profesionalne policajce, vojnike i radnike u zdravstvenom sektoru. Mora da se izvrši kompletna depolitizacija policije, pravosuđa, zdravstva i ministarstva odbrane. Mora da se poštuje i vrednuje stručnost, a ne politička pripadnost!", izjavio je Saša Mirković.

(MojaTV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track