MIRKOVIĆ: Subvencije za domaće privrednike i našu dijasporu da ulažu u Srbiju
Foto: Zorana Jevtić

Pospešivanje privednog razvoja

MIRKOVIĆ: Subvencije za domaće privrednike i našu dijasporu da ulažu u Srbiju

Politika -
BEOGRAD - Saša Mirković, narodni poslanik i lider Pokreta Jaka Srbija istakao je da je neophodno u budućnosti podržati dijasporu i ljude iz Srbije na privremenom radu u inostranstvu.

"Mnogo naših građana živi i radi u inostranstvu. Pokret Jaka Srbija zalagaće se u narednom vremenskom periodu za dijasporu i za subvencije koji će stimulisati naše građane iz dijaspore da ulažu u svoju zemlju i otvore nova radna mesta. Naši ljudi treba da ulažu kapital u Srbiju i zbog toga je bolje dati njima subvencije i na taj način pospešiti privredni razvoj, nego stranim kompanijama", istakao je Mirković.

Podsticaji su važni i za naše privrednike u Srbiji, tako da će se Jaka Srbija zalagati da i njima omogući subvencije za novootvorena radna mesta.

Saša Mirković, narodni poslanik i lider Pokreta Jaka Srbija, nedavno se osvrnuo na dugogodišnji problem zapostavljenosti i loših veza sa srpskom dijasporom.

"Mi danas nemamo Ministarstvo dijaspore, a i da ga imamo, vodio bi ga neko ko sa dijasporom nema nikakve veze. Kad Jaka Srbija pobedi na izborima, ministarstvo za dijasporu će voditi čovek koji je živeo i radio van Srbije i zna kako može da se pomogne ljudima iz dijaspore i sa druge strane kako oni mogu da pomognu svojoj zemlji. Tada će Srbi u dijaspori početi da veruju u Srbiju i njenu vlast, a ne da budu prevareni kao mnogo puta do sada od strane raznih politicara koji su Srbiju i doveli ovde gde jeste. Svedoci smo zastrašujuće činjenice da se dijaspora povećava svaki dan, a Srbija smanjuje! Danas živi više Srba u dijaspori nego u Srbiji, zato što odlaze ”trbuhom za kruhom” da bi prehranili svoje rođake u Srbiji. Prošle godine je dijaspora poslala 234 miliona evra samo Western Unionom! Da ne pričamo o kešu koji donesu kad dođu, kako sami kažu, na letnje ferije. Tada u Srbiji pada kurs evra, a ovaj priliv deviza služi za održavanje stabilnosti dinara današnjim vlastodršcima”, izjavio je Saša Mirković.

Na listi Jake Srbije za predstojeće izbore biće 50 kandidata za narodne poslanike iz dijaspore od ukupno 250 i na taj nacin će naša dijaspora ravnomerno učestvovati u radu budućeg parlamenta.

( TV Best)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track