MISTERIJA MINISTROVE DIPLOME: Gašić ipak završio srednju školu!
Foto: Udovicic

Rešen nesporazum

MISTERIJA MINISTROVE DIPLOME: Gašić ipak završio srednju školu!

Politika -
Naprednjak, prema dokumentaciji koju je dostavila direktorka gimnazije, srednjoškolsko obrazovanje okončao 28. avgusta 1986. godine

BEOGRAD - Misterija u vezi sa školovanjem ministra odbrane Bratislava Gašića konačno je rešena.Za sve krivo usmereno obrazovanjeTačku na celu zavrzlamu stavila je sadašnja direktorka gimnazije Biljana Dačić, koja je uvidom u dokumentaciju utvrdila da je Gašić u avgustu 1986. završio četvorogodišnje školovanje u Obrazovnom centru „Bosa Cvetić“ (tako se nekada zvala kruševačka gimnazija), iako njegovo ime ne postoji na spisku sajta škole na kom su svi svršeni gimnazijalci od pretprošlog veka pa sve do 2005. godine.- Gospodin ministar Bratislav Gašić bio je učenik tadašnjeg Obrazovnog centra „Bosa Cvetić“, upisan je školske 1982/83, a završio je školske 1985/86. pod delovodnim brojem 1353 od 28. avgusta 1986. i stekao je zanimanje „tehničar za visokogradnju, struke građevinske“. Pošto je dotadašnja Gimnazija „Bosa Cvetić“ pravni prethodnik Obrazovnog centra „Bosa Cvetić“ i nakon tog perioda pravni njegov sukcesor, gospodin Gašić je bio učenik naše škole - objašnjava Dačićeva.I sinovi mu gimnazijalciS druge strane, Gašić za naš list ističe da je ponosan što je završio poznatu kruševačku školu.- Veoma sam ponosan na to, kao i na činjenicu da su gimnazijalci i moja tri sina. Dvojica su završila, a treći je trenutno pohađa - kaže Bratislav Gašić i dodaje:- Ja i dan-danas dobro znam gde je i kakva je bila moja maturska ekskurzija i kako smo se tada proveli.Takođe, on kaže da su mu se prethodnih dana javljali mnogi drugovi iz škole, te da su mu na kućnu adresu donosili fotografije s maturske večeri. Jednu od fotografija Gašić je dostavio i Kuriru.Inače, direktorka Dačić objasnila je i kako se dogodilo da Gašića, inače bivšeg gradonačelnika Kruševca, nema ni na spisku ni na plakatu poznatih Kruševljana koji su završili tamošnju gimnaziju, a među kojima su bivši ministar kulture Nebojša Bradić, glumac Vojin Ćetković, te pokojni Miodrag Petrović Čkalja...- Na sajtu gimnazije nalazi se izdanje knjige Radmile Mišić koje svakako ne predstavlja zvanični dokument nego delo autora i ti spiskovi su nepotpuni. Greška je što u spiskovima nisu obuhvaćeni svi obrazovni profili Obrazovnog centra „Bosa Cvetić“, te se ja izvinjavam svima koji su izostavljeni - kaže Dačićeva.

Ko je Bratislav GašićPUT MINISTRA ODBRANE

Bratislav Gašić rođen je 1967. u Kruševcu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Ekonomski fakultet završio je u Nišu, gde je nedavno podneo i prijavu za izradu završnog master rada. Vlasnik je privatnog preduzeća „Santos“, u čijem sastavu funkcioniše i televizija Plus i preduzeće za proizvodnju čaja i kafe „Santos“. Bio je na čelu Kruševca od 30. juna 2012. do 30. aprila 2014, kad je izabran za ministra odbrane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track