MNOGO, BRE, VAŽNA: Dana Drašković divljala što joj ne daju obezbeđenje dok se brčka!!
Foto: Zorana Jevtić

Bračni par Drašković tražio pratnju i na letovanju

MNOGO, BRE, VAŽNA: Dana Drašković divljala što joj ne daju obezbeđenje dok se brčka!!

Politika -
Lider SPO i njegova supruga zahtevali od MUP da im dodeli policijsku zaštitu dok se brčkaju u Crnoj Gori

BEOGRAD - Lider SPO Vuk Drašković i njegova supruga Danica tražili su od MUP da im dodeli policijsko obezbeđenje i dok se brčkaju i uživaju na Crnogorskom primorju, saznaje Kurir.Da stvar bude gora, kad bračnom paru Drašković MUP nije odobrio lične telohranitelje o trošku države, Danica se toliko razbesnela da je napravila skandal, kaže naš izvor.Čuvaju ih 14 godina- Dana i Vuk svake godine tokom letnjih meseci idu u Crnu Goru, gde imaju kuću, ali i dosta prijatelja i rodbine. Njih još od petooktobarskih promena čuvaju telohranitelji koje plaća država. Međutim, kad su od MUP tražili da ovi ljudi krenu s njima u Crnu Goru kako bi ih obezbeđivali, njihov zahtev je odbijen. Iako je policija procenila da njihova bezbednost nije ugrožena, Danica i Vuk su smatrali da su oštećeni. Naročito je to teško podnela Danica, koja je inače temperamentna, pa se strašno razbesnela zbog ove odluke - priča izvor Kurira.Drašković je, inače, policijsko obezbeđenje dobio 2001. godine, posle hapšenja Radomira Markovića, bivšeg načelnika Službe državne bezbednosti.Marković je, kao i Milorad Ulemek Legija, Branko Berček i Nenad Ilić, osuđen na 40 godina zatvora zbog pokušaj ubistva lidera SPO i ubistvo četvorice njegovih saradnika 3. oktobra 1999. godine, na Ibarskoj magistrali.

Baškare se... Bračni par Drašković
Baškare se... Bračni par Drašković

Plaćena 7.000 evra

Međutim, od tog zločina prošlo je 16 godina. SPO je sada u koaliciji u SNS, dok je Danica Drašković u Odboru direktora NIS, gde mesečno prima platu od neverovatnih 771.000 dinara, što je čak 17 prosečnih srpskih plata.Inače, kako su mediji pisali, srpski političari su među najčuvanijima i među bolje obezbeđenima u regionu.Dok je Nemačka 2013. godine imala tek nešto više od 30 štićenih ličnosti, u Srbiji ih je bilo najmanje 58 koje je čuvala Uprava za obezbeđenje ličnosti MUP. Pored njih, političare su čuvali vojska i „bezbednjaci“, ali o kom broju je reč, ostalo je nepoznanica.Od bračnog para Drašković juče nismo dobili komentar ovim povodom.

Branko RadunOBEZBEĐENJE JE STVAR PRESTIŽAPolitički analitičar Branko Radun kaže da za neke političare policijsko obezbeđenje predstavlja neku vrstu prestiža i statusnog simbola.- Neki političari, pa možda i Vuk Drašković, koji već duže vreme nije politički aktivan, žele da zadrže policijsko obezbeđenje kako bi u javnosti stvorili sliku da su još uvek relevantni - zaključuje Radun.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track