MODNI TREND: Dikaprio i Kolin Farel kopirali Radovana Karadžića
Foto: Profimedia

Evo od koga kul momci prepisuju

MODNI TREND: Dikaprio i Kolin Farel kopirali Radovana Karadžića

Politika -

Bivši predsednik Republike Srpske kao doktor Dabić još pre desetak godina imao imidž koji je danas veoma popularan među mladima, ali i najvećim zvezdama Holivuda

Danas se većina tipova loži na dugu, gustu bradu i kosu pokupljenu u punđu na temenu, a bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić taj stajling je promovisao kao doktor Dragan Dabić još pre desetak godina. Karadžić je sve do jula 2008, kad je uhapšen, izgledao kao današnji hipsteri, a taj izgled imaju čak i holivudski glumci.Stajling a la dr Dabić početkom ove godine prošetao je Leonardo Dikaprio na crvenom tepihu, promovišući film „Povratnik“. Pre njega, dugu kosu pokupljenu u punđu, plus dugu, gustu bradu nosio je poznati glumac Džared Leto. Ovaj stil svojevremeno je promovisao i glumac Kolin Farel.

Miroslav Raduljica i Saša Kapor
Miroslav Raduljica i Saša Kapor

Osam godina posle dr Dabića, praktično svaki drugi tip u Beogradu šeta ovakav izgled, a nisu mu odoleli ni poznati, doduše malo su ga modifikovali. Tako dugu gustu bradu šetaju košarkaš Miroslav Raduljica i folk pevač Saša Kapor. Takođe, ovaj imidž karakterističan je i za bosanskog umetnika Božu Vreću.

Nesuđena Koštana... Božo Vrećo
Nesuđena Koštana... Božo Vrećo

Radovan Karadžić je tokom višegodišnjeg bekstva stvorio lažni identitet pod kojim je živeo na Novom Beogradu i bavio se nadrilekarstvom, a lični izgled je promenio do te mere da niko nije mogao ni da pretpostavi da je to jedan od najtraženijih haških optuženika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track