MONIKA BELUČI POHVALILA PREMIJERA: Vučiću, nisam očekivala da ste tako mladi
Foto: Nebojša Mandić

Kurir po Beogradu pratio slavnu italijansku divu i zvezdu Festa

MONIKA BELUČI POHVALILA PREMIJERA: Vučiću, nisam očekivala da ste tako mladi

Politika -

Srećna sam što „Na mliječnom putu“ otvara ovaj festival, koji traje već toliko godina. Želim mu dug život i mnošto dobrih filmova, poručila glumica

Monika Beluči, kao sav običan svet, redovnim letom iz Pariza doputovala je u Beograd. Zvezda otvaranja ovogodišnjeg Festa pozdravila je okupljene novinarske ekipe koje su je dočekale na aerodromu „Nikola Tesla“.- Hvala vam na dočeku, odlično se osećam, radujem se večerašnjoj premijeri - kratko je rekla italijanska glumica.Jedna od najlepših žena na svetu nije se kao neke njene manje poznate kolege skrivala iza kapuljače ili bahatila, već je čak i otvorila prozor automobila kako bi nam mahnula. U trenutku Monikinog dolaska na aerodrom, tu su se zatekli i političar Nemanja Šarović i glumica Maja Mandžuka.

Kurir TV: Evo kako je izgledao susret premijera Vučića i Monike Beluči!

Posetila Stari dvor

- Veoma sam srećna što sam u vašoj zemlji, dugo sam ovde provodila vremena, snimali smo čak tri godine i tada sam upoznala divne ljude. Srećna sam što baš naš film otvara ovaj festival koji traje već toliko godina i koji ima takav značaj. Želim Festu dug život i mnošto dobrih filmova - rekla je Belučijeva.Ona je istakla da je bila mnogo srećna što ju je Emir Kusturica pozvao da glumi u njegovom filmu jer je do tada veoma cenila njegov rad.- „Na mliječnom putu“ pokazuje koliko Emir poštuje žene jer je napisao dve sjajne uloge za mene i Slobodu. Lično, ova uloga je pravi dar. Snimanje je dugo trajalo i nekada bilo fizički veoma teško, ali za svakog umetnika najvažnije je da mu nije dosadno. Sa Emirom se čovek nikad ne dosađuje - rekla je Monika i dodala:

- Nije džabe što ga nazivamo profesorom. Kao glumica, mnogo toga sam naučila saradnjom s njim i to ne samo kao sa režiserom, on nije za mene samo to, on je kompletan umetnik u pravom smislu te reči.Belučijeva smatra da je vredno to što se Kusturica odlučio za ljubavnu priču dvoje ljudi koji su prošli svašta u životu.Uloga života- Njima nije ni do čega, a onda im se ipak dogodi nešto čarobno. Želim da naglasim izuzetno zanimljiv odnos između dve žene Milene i Neveste. Milena, koja je ima tu strast mladosti, ali i čvrstinu zbog ratnih okolnosti, i moju ulogu mlade, koja nosi određenu zrelost koju donose godine - rekla je glumica i za kraj dodala:- Namenio mi je fantastičnu ulogu žene koja je istovremeno izuzetno senzualna i hrabra. Lik koji po meni najavljuje jedno novo shvatanje, novi pristup ženskim ulogama. On uliva nadu u dugovečnost ženskih uloga.Nakon druženja s novinarima, diva se uputila u posetu premijeru Aleksandru Vučiću.Kako saznajemo, tokom srdačnog razgovora glumice i prvog čoveka srpske vlade, ona mu je poručila da je mladolik.- Monika je Vučiću rekla: „Nisam očekivala da ste tako mladi“ - kaže izvor iz Vlade.Inače, u korpi koju je Belučijeva dobila na poklon bili su srpsko vino, ajvar, suve šljive, med...- Sve su to oni proizvodi po kojima je naša zemlja poznata - kaže izvor Kurira iz Vlade.

Prijatelji Reditelj emir kusturica hvali svoju glumicu MONIKA BELUČI MI JE OBOGATILA ŽIVOTKad se rađao Fest, govorilo se „dobar čovek, pravi komunista“. Srbija i Jugoslavija bile su granica gvozdene zavese i gledali smo filmove koje u Bugarskoj i Rumuniji nisu mogli. Film kao oruđe umetnosti je nastavio da živi kad je prošlo doba komunizma. Danas se vraća starom sjaju jer dolazi velika zvezda. Ulazimo u novu fazu, gde će doći više zanemarenih filmova, kojih nema u bioskopima - rekao je na početku Kusturica.On je istakao da je Monika Beluči obogatila njegov život.- Kada čovek upozna osobu kao što je Monika Beluči, oplemeni svoj život ne samo vizuelnim efektima već i onim što ona svojom ličnošću unese u to prijateljstvo. Prvi put je učestvovala u filmu od glave do pete. Bila je u blatu, skrivala se ispod ovaca, skakala sa 20 metara i u isto vreme nije izgubila ono što je najvažnije kod čoveka, a to je čovek glumac - ona razmenjuje energiju na sceni, a ne glumi odvojeno. To je iznad ovih tabloidnih priča ko je koga naučio da muze. Nije niko nikoga, mi smo gradska deca, naučila ju je instruktorka. To je odnos u kome su razmenjivane plemenite čestice.Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica, u čijem novom filmu „Na mlečnom putu“ glumi Belučijeva, dobio je orden od ambasadora Italije Đuzepa Manca.

M.Cukić - Lj.Radanov

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) EKSKLUZIVNI INTERVJU S MONIKOM BELUČI: Kusturica me najbolje poznaje kao ženu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja