Mrkićeve starlete molile Dačića da ih vrati na posao

Lider SPS uveo red u Ministarstvo spoljnih poslova

Mrkićeve starlete molile Dačića da ih vrati na posao

Politika -

Glumica Nevena Ljubić Lojović i Marija Grujić, koja se proslavila obnaženim fotografijama u muškom magazinu, tražile od šefa diplomatije da im produži ugovore u MSP, on ih kategorički odbio

BEOGRAD - Nekadašnje uzdanice bivšeg šefa diplomatije Ivana Mrkića - Marija Grujić, koja se proslavila obnaženim fotografijama u muškim časopisima, i Nevena Ljubić Lojović, glumica u seriji „Selo gori, a baba se češlja“, koje su pre nekoliko meseci dobile šut-kartu iz Ministarstva spoljnih poslova - molile su Ivicu Dačića da ih vrati na posao! Kako saznaje Kurir, Mrkićeve starlete, kako su ih zvali u Ministarstvu spoljnih poslova, a kojima su ugovori istekli pre nekoliko meseci i nisu produženi, tražile su od šefa diplomatije da ih vrati na državne jasle. Međutim, Dačić je to odbio.

Nema cile-mile... Ivica Dačić
Nema cile-mile... Ivica Dačić

Radile šta su htele - Dačić je počeo s reformisanjem - smanjuje troškove i broj zaposlenih i otkako je krenula seča, zovu ga sa svih strana da urgiraju za „svoje“ ljude u ovoj instituciji. Mnogo njih je udomljeno po ko zna kom osnovu i ne radi ništa. Dačić je neumoljiv, pa tako i kad su ga Grujićeva i Lojovićeva zvale i zamolile da im produži ugovor, on je odbio - kaže izvor našeg lista. Ove dve umetnice Marija Grujić i Nevena Ljubić Lojović posao su dobile za vreme Mrkićevog mandata, a pravno se vodilo da rade na „upravnim poslovima“ u službi za medije. - Posao su dobile po preporuci, a ponašale su se kako žele - dođu na posao u 10 sati, a odu u podne. Niko u Ministarstvu nije znao šta tačno rade, pa su ih u šali prozvali starletama - ispričao je naš izvor.

Slab na lepe žene... Ivan Mrkić
Slab na lepe žene... Ivan Mrkić

Biće još otkaza u MSP Dačić potvrđuje za Kurir da izvesnom broju ljudi nije produžen ugovor u radu. - Moramo da smanjimo troškove i broj zaposlenih i u tom kontekstu nisu produženi ugovori s jednim brojem ljudi, među kojima su i Marija Grujić i Nevena Lojović. Biće nastavljeno smanjivanje broja zaposlenih - kaže Dačić i ističe da planove radi u dogovoru s premijerom Aleksandrom Vučićem. Pokušali smo da čujemo drugu stranu, ali Grujićeva i Lojovićeva nisu bile raspoložene da govore o tome zašto im nije obnovljen ugovor, niti da li su u međuvremenu našle novo uhlebljenje.

Biografije za diplomatiju NASLOVNICE I ZLATO Marija Grujić je završila univerzitet Megatrend i po profesiji je ekonomista, a njena golišava fotografija bila je na naslovnici časopisa CKM. Nevena Ljubić Lojović ima diplomu Akademije lepih umetnosti i glumila je medicinsku sestru u seriji „Selo gori, a baba se češlja“. Ona je, inače, i vlasnica zlatare.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja