MRKONJIĆ U STRAHU: Ne smem da pisnem, izbaciće i mene Dačić!
Foto: Dado Đilas

Počasni predsednik SPS se primirio

MRKONJIĆ U STRAHU: Ne smem da pisnem, izbaciće i mene Dačić!

Politika -

Buntovni socijalisti posle serije ukora, ostavki i izbacivanja iz stranke podvili rep i više ne smeju da se svađaju

Potpredsednik SPS Predrag Marković nije dobio podršku partijskih kolega da Dijana Vukomanović ostane u partiji, a od bivše koleginice kojoj je uputio „intimno pismo“ izmamio je - veliko poštovanje.

Ujdurma u SPS izgleda da je najviše delovala na počasnog predsednika SPS Milutina Mrkonjića, koji ne želi ni da zucne o dešavanjima u stranci, da ga, kako je rekao, ne bi izbacili iz partije!Kako je Kurir objavio, potpredsednik SPS Predrag Marković je preko naših novina uputio emotivno pismo u kojem je Vukomanovićevu nahvalio, zamolio je da ostane bar u poslaničkom klubu SPS, a zauzvrat joj pred svima obećao da će biti uz nju „kad je vređaju i omalovažavaju“.

Tvrda srca u SPSČini se da njegove molbe ipak neće biti uslišene jer je Vukomanovićeva na pismo reagovala uzdržano.- Nemam komentar, ali imam veliko poštovanje prema Predragu Markoviću - bilo je sve što je intimno pismo izmamilo od bivše koleginice iz stranke. Ni vrhuška SPS nije tako meka srca kao Marković, pa je tako zamenica predsednika Slavica Đukić Dejanović poručila da je lopta ipak u Dijaninom dvorištu.- Ja sam uz Statutarnu komisiju, koja je prekinula postupak jer je Dijana otišla iz stranke. Razumem i njegovu potrebu da kaže pozitivne stvari o koleginici iz stranke, ali sve dalje je na njoj - poručila je Đukić Dejanović.Milutin Mrkonjić, inače poznat kao čovek bez dlake na jeziku, ovaj put je ustuknuo pred potresima u SPS.- Ne komentarišem postupke kolega u javnosti. Šta hoćete, da i mene izbace iz stranke?! - kazao je Mrkonjić, a na pitanje da li se on to uplašio „strašnog suda“, odgovara:- Evo smrzo sam se! Sav sam se streso od straha!Simptomatično, ućutao se i Branko Ružić, a Novica Tončev, s kojim je Vukomanovićeva poslednjih meseci bila na ratnoj nozi, sada vrda i na direktno pitanje da li je i on za to da Vukomanovićeva ostane u stranci, odgovornost prebacuje na Statutarnu komisiju.- Verujem da Statutarna komisija čita Kurir i da će isti aršini važiti za sve moje drugove, a ne samo za mene - poručio je on.Pljuštale kazneStatutarna komisija je, podsetimo, dodelila četiri ukora, i to Dijani Vukomanović i Ivani Petrović zbog tuče, a Nenadu Borovčaninu i Novici Tončevu zbog kritika stranke u medijima. Petrovićeva je onda obećala da neće više da bije Vukomanovićevu, koja se suzdržavala uz izgovor da je na službenom putu u Makedoniji. Čim je stigla u Srbiju, iščlanila se iz stranke, a Borovčanin je preksinoć izbačen iz SPS.

Kopira Markovića Nenad Borovčanin pisao oproštajno pismo svom bivšem šefu VEOMA SAM SE SAŽALIO NA IVICU DAČIĆAZamenik predsednika opštine Stari grad i do pre dva dana član SPS Nenad Borovčanin se izgleda ugledao na Predraga Markovića, pa je i on juče poslao pismo šefu SPS Ivici Dačiću i poručio mu da ga sažaljeva.- Ipak sam ušao u politiku na Dačićev poziv da se i van ringa borim za Srbiju, sa idealom stvaranja jednakih šansi za svu decu i stvaranja države iz koje mi se sin neće za deset godina seliti trbuhom za kruhom u inostranstvo. Radio sam kako i priliči jednom borcu, bez afera, zloupotreba položaja, skrivenih namera, niti mnogih drugih stvari koje su sastavni deo srpske političke scene. Na kraju, nisam se ni razočarao niti naljutio, što je možda čudno, ali sam se veoma sažalio na Dačića - zaključio je Borovčanin.

Ivana Petrović pretilaKO SE KAČI SA MNOM, PROĆI ĆE KO DIJANA!Funkcionerka SPS Ivana Petrović očigledno smatra da je u celoj ovoj sagi u SPS izašla kao pobednik, pa je poručila da će svi koji se kače s njom proći kao Dijana Vukomanović.- U celoj ovoj priči Petrovićeva se oseća zaštićenom, jer nije isto kada član GO i predsednik Izvršnog odbora dobiju ukor. Vukomanovićeva se zbog takve odluke Statutarne komisije osetila kao da je na vetrometini, Petrovićeva da je nedodirljiva - kaže izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track