NAJVEĆI POLITIČKI LAJAVCI: Bananamen, džukela, karakondžula, go.no...
Foto: Fonet Nenad Djordjevic

Kako su se pljuvali, a posle će se lizati

NAJVEĆI POLITIČKI LAJAVCI: Bananamen, džukela, karakondžula, go.no...

Politika -

Iako mlaka, ni ova kampanja nije mogla da prođe bez sočnih psovki i međusobnih brutalnih uvreda političkih suparnika, ali i koalicionih partnera

BEOGRAD - Sočne psovke, prozivke i laži najpopularnije su metode kojima pribegavaju političari tokom svake kampanje. Ove godine, iako je kampanja bila prilično mlaka, bilo je i čašćavanja uvredama preko društvenih mreža, na TV nastupima, lično, a prava je sreća što krv još nije pala. Predvodnici u bacanju otrovnih strelica bili su koalicioni partneri naprednjaci i socijalisti, ali ni pripadnici desnog bloka nisu zaostajali. U tim sukobima najviše su se isticali počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić i potpredsednica SNS Zorana Mihajlović.

U stopu ih prate i drugi političari, a dug jezik imali su i lider SRS Vojislav Šešelj, demokrata Dragan Šutanovac, predsednica DSS Sanda Rašković Ivić, kao i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.Analitičar Đorđe Vukadinović kaže da će se onome ko gleda sa strane učiniti da su SNS i SPS najveći protivnici, a ne koalicioni partneri.

- A oni sede u vladi, a možda će i ponovo sedeti. Stiče se utisak kao da reči date u kampanji nikog ne obavezuju. Međutim, tako je bilo i ranije, da se svađaju pa posle zajedno sede u vladi. Videli smo devedesetih godina kako su radikali ušli u vladu posle pljuvanja po Miloševiću, a onda i socijalisti 2008. s demokratama, isto posle pljuvanja u kampanji. Sve to dugoročno ostavlja utisak neozbiljnosti - kaže Vukadinović.

Zorana Mihajlović (SNS):

- Milutin Mrkonjić je auto-put koji povezuje dve njive.- Ivica Dačić je bananamen.- Vojislavu Šešelju je potrebno stručno lice, neka se obrati Slavici Đukić Dejanović.

Ivica Dačić (SPS):

- Zorana Mihajlović je prava opasnica.- Opozicija je pudlica.- Šešelj je nesreća.

Milutin Mrkonjić (SPS):

- Zorana Mihajlović je neznalica i diletant, i nije dama.

Aleksandar Vulin (PS):

- SPS ima ucenjivački kapacitet.

Branko Ružić (SPS):

- Vojislav Šešelj je politički pajac.

Vojislav Šešelj (SRS):

- Sanda Rašković Ivić je go.no u ljudskom obliku.- Umesto vibratora, ja bih Zorani Mihajlović ponudio desetinu bradatih, zadriglih i mesec dana nekupanih četnika, koji nisu mnogo probirljivi.- Po pitanju ličnog poštenja, Sanda Rašković Ivić je još gora od Maje Gojković ili Zorane Mihajlović. Podseća me na karakondžulu s Plavog mosta.

Dragan Šutanovac (DS):

- Vučić o pristojnosti, Maja o poštenju, Marjan o kulturi...

Zoran Krasić (SRS):

- U SPS su džukele.

Čedomir Jovanović (LDP):

- Dačićeve rečenice su podmukle. On ništa ne radi čitavog života nego spletkari.

Sanda Rašković Ivić (DSS):

- Vojislav Šešelj je izdajnik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track