NAMUČENI MINISTRI: Duša nam spava, jedva smo se digli!
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Premijer Aleksandar Vučić bacio saradnike na muke

NAMUČENI MINISTRI: Duša nam spava, jedva smo se digli!

Politika -

Knežević ustao u četiri da bi stigao u Vladu, pa priznao da mu „spavaju i duša i telo“. Jutarnja sednica teško pala i Ljajiću, a privikavanje na buđenje u cik zore čeka i Anu Brnabić

Prva sednica Vlade održana je juče u 6.30, a ministri priznaju da su teško ustali za posao jer je nekima sat zvonio još u četiri ujutru.A kako su celu prošlu nedelju sedeli u Skupštini od ujutru do uveče, pa ih je ko šlag na tortu dočekala sednica u cik zore, ne čudi što im je duša spavala.Goran Knežević, ministar privrede, i Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, ustali su najranije, u četiri ujutru, kako bi na vreme stigli na sednicu iz Zrenjanina, odnosno iz Novog Sada.- Ustao sam u četiri, a kad smo završili sednicu Vlade, odmah sam produžio na primopredaju sa Sertićem. Posle primopredaje Sertić me je upoznavao sa aktivnostima i sutra ponovo radim - kaže Knežević.Iako sve zvuči iscrpljujuće, kaže da mu ne pada teško jer imaju cilj i smisao.Na pitanje da li mu, što bi reko naš narod, duša spava, Knežević priznaje da je umoran:- Spavaju mi i duša i telo.Nedimović, s druge strane, tvrdi da mu rano ustajanje nije teško palo jer je rano zaspao.- Prilegao sam kao beba sinoć u pola 11, a ustao oko četiri. Svaki dan ustajem u pola 6, tako da nije nikakav problem. Nije mi teško da funkcionišem, navikao sam na jači ritam kao predsednik opštine - kaže Nedimović.Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić priznaje da će joj trebati još malo privikavanja na novo radno vreme.- Sinoć nakon polaganja zakletve izvršila primopredaju dužnosti u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Jutros sam ustala u 5.15 i krenula u Vladu u 6. Svakako nisam navikla na tako rano ustajanje jer radno vreme u poslovnom sektoru, u kome sam radila, počinje u 9, pa će mi trebati malo privikavanja - iskrena je Brnabićeva.Novi-stari ministar trgovine Rasim Ljajić priznaje da je uz muke ustao za sednicu Vlade.- Lagao bih kad bih rekao da mi je bilo svejedno. Pošto sam svakako morao na put jer sam odmah posle sednice išao u Skoplje, bilo mi je malo lakše. Da je bilo baš jednostavno - nije. Još ja i inače ne mogu da spavam kad znam da imam rano ujutru obaveze, nisam spavao ni četiri sata - kaže Ljajić.Jedan od retkih koji je istreniran za ovakve neobične uslove je šef diplomatije Ivica Dačić, inače poznat kao noćna ptica.- Nije mi bio problem, ja noću radim i navikao sam da spavam tri do pet sati. Konkretno, posle Skupštine, a pred Vladu spavao sam tri sata - kaže Dačić.

Nela KuburovićŠTA JE KOJI MINUT RANIJEMinistarka pravde Nela Kuburović tvrdi da joj ustajanje u cik zore nije teško:- Kad vam neko ukaže čast i poverenje da budete deo Vlade, i to Vlade koju predvodi Aleksandar Vučić, onda ne postoji previše rano ili kasno zakazana sednica. Teško je i pomisliti na to da bi ikome mogao da bude problem da ustane koji minut ili pola sata ranije zarad Srbije i njenih građana.

I ZVANIČNO NAPUSTILI RESORE MINISTRI SE OPROSTILI OD FOTELJA!Nedimovića zabolela glava od budućih obaveza Odlazeća ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković predala je juče dužnost Branislavu Nedimoviću.- Glava me je zabolela kad sam prvi put čitao Zakon o Vladi i ministarstvima i kad sam video šta me sve čeka kao ministra poljoprivrede i koje su nadležnosti tog resora. Ipak, zahvalan sam premijeru na časti koju mi je ukazao da vodim tako važan resor i doprinesem kompleksnoj oblasti - rekao je Nedimović.Verbić: Hoću da se naspavamDosadašnji ministar prosvete Srđan Verbić predao je dužnost novom šefu ovog resora Mladenu Šarčeviću, a obojica su najavila mogućnost da stari ministar ostane u tom timu. Verbić ipak nije konkretno odgovorio šta će raditi, već je kratko poručio da „prvo mora da se naspava“:- Vrlo sam zadovoljan što imamo ovakvog ministra, a ja ću učiniti sve što je moguće da pomognem.Selaković poželeo sreću KuburovićevojBez velike pompe, juče je svoj resor ministra pravde predao i Nikola Selaković novoj ministarki Neli Kuburović. On joj je poželeo sreću u budućem radu, a primopredaji dužnosti prisustvovali su i državni sekretar, direktori uprava i drugi saradnici. Kuburovićeva je pre funkcije ministra pravde radila kao pomoćnik ministra za sektor pravosuđa, a u Ministarstvu pravde radi od 2008.Knežević: Sertić je napravio veliki pomakGoran Knežević je preuzeo Ministarstvo privrede od Željka Sertića, koji je upoznao novog ministra s državnim sekretarima i pomoćnicima.- Tek sada kad sam video brojke uoči primopredaje, shvatam koliki je pomak Sertić napravio dok je bio na čelu ministarstva. Njegovi rezultati su u skladu sa onim što je naveo premijer Aleksandar Vučić - rekao je Knežević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track