NAPASNIK: Saši Mileniću smrskao kost zbog zaposlenja
Foto: Bogdan Vranješević

Priveden u policiju

NAPASNIK: Saši Mileniću smrskao kost zbog zaposlenja

Politika -
Ivan V., koji je brutalno pretukao funkcionera ZZŠ, rekao da je to uradio jer mu političar nije našao posao kao što je obećao

KRAGUJEVAC - Kragujevačka policija uhapsila je Ivana V. (49), osumnjičenog da je u ponedeljak oko 19 sati uveče brutalno pretukao profesora gimnazije Sašu Milenića, funkcionera stranke Zajedno za Šumadiju (ZZŠ), odbornika i bivšeg predsednika Skupštine grada Kragujevca.Napadaču je određen pritvor do 48 sati zbog sumnje da je počinio krivična dela nanošenje teške telesne povrede i nasilničko ponašanje.Saša Milenić je na lečenju u Kliničkom centru Kragujevac, gde ga čeka operacija polomljene jagodične kosti. Tokom napada zadobio je i povrede oka i usne. On juče nije želeo da daje izjave za medije, niti je dozvolio fotografisanje u postelji.Milenić je u ponedeljak uveče, po završetku zasedanja nastavničkog veća u Prvoj gimnaziji, gde radi kao profesor filozofije, ispred škole razgovarao s kolegama. Napadač, koji je, kako saznajemo, bio u vidno alkoholisanom stanju, naišao je i pozdravio se s Milenićem, koga poznaje odranije. Prema izjavama, počeli su da razgovaraju, a onda je Ivan V. iznenada udario Milenića pesnicom u lice i šutnuo ga kad je pao na zemlju.

Kako nezvanično saznajemo, Ivan V. je u policiji izjavio da je bio besan na Milenića zbog neispunjenog obećanja o zaposlenju.- Kazao je da mu je Milenić, navodno, dok je bio predsednik Skupštine grada, obećao da će mu obezbediti radno mesto, ali to nije učinio, te je zbog toga bio kivan na njega - otkriva Kurirov izvor iz istrage.- Motive za ovo krivično delo će utvrditi policija i tužilaštvo, a prosto je neverovatno da se ovo desi Saši Mileniću, koji nikad nije bio konfliktna ličnost - rekao je prvi čovek ZZŠ i bivši gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović. Napad na Milenića osudio je i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.(B. V. - M. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track