NAPREDNJAK SE OSILIO: Vladimir Đukanović ispljuvao Vučića na rođendan
Foto: Stefan Jokić

Otrgao se kontroli

NAPREDNJAK SE OSILIO: Vladimir Đukanović ispljuvao Vučića na rođendan

Politika -

Đukanović napisao na Tviteru da je SNS i posle osam godina u fazi osnivanja, a posle se „mršavo“ vadio da nije mislio ništa loše. Saborci mu začepili usta

Vladimir Đukanović, poslanik SNS, čestitao je juče svojoj stranci rođendan na Tviteru, a umesto balona i svećica pala je svojevrsna pljuvačina!Naime, Đukanović je napisao da i posle osam godina SNS izgleda kao u fazi osnivanja. A kako jedna stranka izgleda u fazi osnivanja - pa, što bi rekao naš narod, „ne znaju gde biju“.

ZaratiliDakle, loša organizacija, ne zna se ko, gde i šta, šta su čija zaduženja, a šta čija ovlašćenja. To je za mladu stranku normalno i očekivano, ali za partiju koja će obeležiti deceniju na političkoj sceni - nije.- Danas je godišnjica SNS. Tada sam bio jedan od prvih 50 osnivača. Posle osam godina čini mi se da smo još uvek u fazi osnivanja - napisao je Đukanović juče na pomenutoj društvenoj mreži.Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i funkcionerka SNS, priznaje da nema pojma o čemu njen kolega priča.- Pojma nemam šta mladi Đukanović govori. Možda hoće da kaže da je neko drugi, a ne Vučić i svi oko njega osvojio toliko poverenje građana na prethodnim izborima? Ja mislim da je SNS jedna vredna, moderna stranka s predivnim ljudima - navela je Mihajlovićeva.Sa Đukanovićem se ne slažu ni ministri Goran Knežević i Jadranka Joksimović, doduše, na mnogo suptilniji način od Mihajlovićeve.- U politici i sportu se pamti rezultat, mi smo najbolji, najorganizovaniji, naj... jer imamo najbolji rezultat - kazao je Knežević na pitanje da li bi se složio sa Đukanovićem da je stranka neorganizovana.A na opasku kako to da ih onda stranački kolega kolektivno pljuje, ministar privrede je rekao:- Kod nas je vrhunska demokratija.Joksimovićeva podseća da je stranka velika, organizaciono razgranata i ima brojno članstvo, te da je jedna od najvećih u regionu.Jadrankina lekcija- U odnosu na to, SNS je vrlo organizovan na svim nivoima i prilično koordiniran, a vrlo dobro se zna šta ko radi. Dodatno smo i na planu međunarodnih aktivnosti dobro organizovani, što nije slučaj s mnogim strankama ni u drugim zemljama - navela je ministarka.A Đukanović? On se, očekivano, pere. U razgovoru za Kurir Đukanović je rekao da se njegova formulacija: „Posle osam godina čini mi se da smo još uvek u fazi osnivanja“, odnosi na to da se još uvek formiraju i rastu.Na pitanje kakvu poruku šalju ako im treba decenija da se formiraju, te da li je on to nezadovoljan svojim položajem, ovaj poslanik je kazao:- Šaljemo (poruku) da smo stranka modernih shvatanja koja ume da se prilagodi vremenu. Zato smo uvek u formiranju, jer na Balkanu se političke prilike svakodnevno menjaju. Stanje u tako velikoj stranci uvek može da bude bolje. Lično, nemam nikakve političke ambicije, pa samim tim jeste me bog pogledao da budem član Predsedništva.

SVI ĐUKANOVIĆEVI NAPADI NA SNSNa Tviteru napisao da nikad neće biti političar jer nema stomak da se smeje Džozefu Bajdenu, potpredsedniku SAD ( bio tada u poseti Srbiji). Na slikama s događaja Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić se smeju pored Bajdena.U više navrata napadao Zoranu Mihajlović.Za razliku od Zorane, koja ima bolesnu ambiciju da bude predsednik države ili vlade i koja će sve uraditi za tako nešto, ja nemam nikakvu ambiciju.Mogu uvek jezik da razvežem i pričam u kojoj je ambasadi Mihajlovićeva bila, kako ogovara svoje kolege političare, kako svakog degradira, kako uništava tuđe karijere.Mihajlovićeva je pokazala koliko ne voli kolege iz SNS (kad je rekla da je 5. oktobra bila pred Skupštinom i vikala „Gotov je“).

Dragomir AnđelkovićON TO DA RAZMRDA VRH STRANKEDragomir Anđelković, politički analitičar, ocenjuje da je Đukanovićev komentar dobronameran.- Uviđajući mane koje ima i SNS, sigurno želi da podstakne vrh te stranke da bolje uredi partiju. A to što je napisao na Tviteru, pa svako procenjuje gde misli da treba da iznese svoj stav- kazao je Anđelković.

Proslava Osmi rođendan SNS obeležen u Smederevu Aleksandar Vučić: Pobedili smo tajkune i političke manekeneSrpska napredna stranka obeležila je juče osam godina od osnivanja u Centru za kulturu u Smederevu.- Pobedili smo tajkune i političke manekene, ali moramo još mnogo da radimo, i po tome moramo da se razlikujemo od svih drugih stranaka na političkoj sceni u Srbiji - izjavio je lider SNS Aleksandar Vučić, dodavši da su pokrenuli „sve ono što drugi nisu smeli“.Kad je reč o spoljnopolitičkoj poziciji Srbije, naveo je da će Vlada nastaviti da vodi politiku kojoj su interesi na prvom mestu, da je patriotizam kad se dovedu investitori, pregovarači, kad se prave putevi...- Imamo ljubav samo prema svojoj zemlji, nalazimo se na evropskom putu, uradićemo sve da postanemo član EU, ali dok sam ja predsednik Vlade, nećemo uvoditi sankcije Rusiji - rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track