(UŽIVO) PO VUČIĆU TVIT I ONDA SMO KVIT: Poslanici vlasti i opozicije UVREDAMA od početka sednice
Foto: Printscreen

Parlamentarci u klupama

(UŽIVO) PO VUČIĆU TVIT I ONDA SMO KVIT: Poslanici vlasti i opozicije UVREDAMA od početka sednice

Politika -

Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o amandmanima na Predlog budžeta za 2017. godinu.

Od skoro 300 podnetih amandmana do sada je razmotreno 70 amandmana, a treba da se razmotri i oko 30 amandmana na izmene Zakona o budžetskom sistemu.

UŽIVO SEDNICU NARODNE SKUPŠTINE MOŽETE PRATITI OVDE

11.35 -Poslanik pokreta DJB Saša Radulović poručio je da je ponosan što je svojevremeno, kao stečajni upravnik, štitio interese svojih poverilaca.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

"Kako su poverioci vladajuće stranke građani Srbije, ja ću sa zadovoljstvom odvesti SNS pod stečaj", naveo je Radulović.

RADULOVIĆ PROVOCIRA U SKUPŠTINI: Odvešću SNS pod stečaj!

11.17 - Poslanik SNS Krsto Janjušević citirao je navodne reči poverenika Šabića koji je poručio "da mu smanje platu, pa da bude kao Vučićeva, kojeg toliko cene".

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

"Čuli smo sve, čuli smo kolike su plate svima, osim poverenicima. Ali oni uživaju zaštitu opozicije po principu "Po Vučiću tvit i onda smo kvit", naveo je Janjušević.

11.03 - Poslanik vladajuće većine Marijan Rističević podsetio je da je uporno pokušavao da dobije pravo na repliku zbog povrede Poslovnika.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

"Ja nemam ništa protiv što se favorizuje opozicija, ali ja nikako da dobijem reč. Samo ću vas zamoliti da im kažete da zatvore ta vrata iza sebe, kad već nemaju osnovno kućno vaspitanje, mene ometaju ta otvorena vrata", rekao je Rističević Gojkovićevoj.

OPOZICIJA NASTAVLJA BOJKOT RISTIČEVIĆA: Samo vi, gimnastičari, izađite iz sale, pa ću ja da govorim!

11.00 - Poslanik Muamer Zukorlić tražio je da se plate poslanika u Narodnoj skupštini povećaju.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

"Poslaničke plate neka se uvećaju, aplate ombudsmana i poverenika smanje, pa da se nađemo negde na pola puta", predložio je Zukorlić.

10.52 - Reč je dobio poslanik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović koji je istakao da su pomenute institucije poverenika i zaštitnika građana nezavisne i svoj posao dobro rade.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

"To očigledno smeta ovoj vlasti. Kad pogledamo njihove budžete, oni su manji od budžeta koji je dobio Krkobabić. Ombudsman nije dao da prođe pitanje pada helikoptera, rušenja Savamale... Poverenik je skretao pažnju na tajne ugovore koji su potpisivani i poslanička grupa DJB, kao i svi građani koji za nju glasaju, im zbog toga duguju veliku zahvalnost. To što oni obavljaju svoj posao "žulja" vlast. Kad mi pobedimo na izborima, a to će biti vrlo uskoro, nikada nećemo opstruisati njihov rad, kao što je ova vlast napravila od Skupštine otirač", poručio je Radulović, zbog čega mu je predsedavajuća Maja Gojković izrekla opomenu.

SEDNICA BURNO NASTAVLJENA Radulović: Skupština je otirač vlasti! Gojković: Sram vas bilo!

"Sram vas bilo. ako vi smatrate da ste otirač, ne možete to govoriti za instituciju Parlamenta", odgovorila je Gojkovićeva.

10.44 - Poslanik SDS-NPS Nenad Konstantinović kratko je poručio vladajućoj većini da je "ona ta koja je 2012. godine izabrala Jankovića i Šabića na funkcije i da, ukoliko im njihove plate smetaju, jednostavno ih smanje".

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

10.40 - Reč je dobio ministar rada Aleksandar Vulin koji je ocenio "da je politička uloga Jankovića i Šabića očigledno tolika, da mora da se govori o njima kao političkim ličnostima".

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

"Institucije moraju da se čuvaju i brane i ne treba ih mešati sa ličnostima koje ih vode. Ako sam i sumnjao u njihove političke kandidature, nakon ove diskusije sam u to siguran. Jedino što ne verujem da bi njih dvojica radili za tako malo platu kao što je plata predsednika Srbije", zaključio je Vulin.

10.18 - U diskusiju se uključila i Maja Gojković, kao poslanica SNS, koja je istakla da je suština amandmana da se plata Poverenika Rodoljuba Šabića umanji.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

"Poslanik Parezanović smatra da poverenik može svoj posao valjano i adekvatno obavljati i za manju sumu. Nama ne smeta funkcija, već ogromne plate. Ne vidim šta seljak u Gornjoj Trepči, običan građanin ove države, dobija od poverenika koji ima platu 396.000 dinara", ocenila je Gojković.

POSLANICI BURNO OD STARTA Ćirić: Opsednuti ste Jankovićem i Šabićem! Parezanović: Smanjite im plate!

Na dobacivanja iz redova opozicije, ona je odgovorila: "Samo vi vičite, ja sam došla ovde da govorim i svoju poslaničku platu pošteno zaradim."

10.13 - Poslanik DS Goran Ćirić negodovao je što je njegov kolega iz SNS Marko Parezanović uložio amandman koji se tiče Poverenika Šabića, a sve vreme govorio o zaštitniku građana Saši Jankoviću.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

"To je nedopustiva zloupotreba u političke svrhe, a radi diskvalifikacije Jankovića. Očigledan je opsednutost zaštitinikom i poverenikom, a mi ovde govorimo o budžetu", uzvratio je Ćirić.

10.09 - Sednica Narodne skupštine nastavljena je nešto posle 10 časova,. izlaganjem poslanika SNS Marka Parezanovića.

Parezanović je negodovao zbog visokih primanja zaštitnika građana Saše Jankovića i poverenika za zaštitu informacija Rodoljuba Šabića, istakavši pritom da je "Šabić nepravedno zapostavljen u odnosu na Jankovića, jer se veoma trudio da postane miljenik opozicije".

Predloženim budžetom su predviđeni ukupni prihodi u iznosu od 1.092 milijarde dinara i ukupni rashodi od 1.161 milijardi dinara, sa deficitom od 1,7 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Sednica o budžetu počela je u nedelju, a poslanici su u utorak završili načelnu raspravu o tom vladinom predlogu.

Od nedelje do utorka vodila se rasprava o budžetu, a zatim je zakazana za četvrtak, kako bi se sve pripremilo za raspravu o amandmanima, koji su u međuvremenu bili na dnevnom redu nadležnih skupštinskih odbora.

U razmatranju Predloga budžeta u Skupštini učestvovao je i premijer Aleksandar Vučić koji je istakao da je napravljeno čvrsto i stabilno finansiranje i da je ovo najbolje krojen, a realno skrojen budžet.

PLJUŠTE UVREDE NA SEDNICI SKUPŠTINE Martinović: Boško Obradović je polupismena bitanga!

MAJA GOJKOVIĆ U POSLANIČKOJ KLUPI: Gde su posle 5. oktobra nestale slike iz Skupštine?!

BURNA POLEMIKA NA SEDNICI Obradović: Vučić hoće da vlada Skupštinom! Tomić: Vi ste njime opsednuti!

PROTEST OPOZICIJE U SKUPŠTINI: Rističević dobio reč, poslanici DJB napustili sednicu

MINISTAR VUJOVIĆ U SKUPŠTINI DOBIO REČ TEK POSLE SAT I PO: Ne mašite tim knjigama, ometate me!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track