NBS POD OPSADOM: Jorgovanku napali Pokemoni
Foto: Zorana Jevtić

Virtuelna stvorenja u pohodu na NBS

NBS POD OPSADOM: Jorgovanku napali Pokemoni

Politika -

Ogroman broj likova ove sajber-zanimacije, koja je dostigla planetarnu popularnost, kod nas se može naći u Ulici kralja Petra u Beogradu, oko zgrade Narodne banke Srbije

Ukoliko se spremate za čuveni lov na Pokemone i želite da prvu ženu Narodne banke Srbije Jorgovanku Tabaković spasite od najezde ovih malih šašavih stvorenja, prava adresa za to je Ulica kralja Petra u Beogradu, gde se guvernerka suočava sa ovim sajber-napastima!Oni koji su na svojim telefonima instalirali igricu „Pokemen Go“ i koji su postali pravi zavisnici od hvatanja ovih malih virtuelnih stvorenja, kažu da ih ima svuda po gradu, ali i da se najveći broj njih „skuplja“ oko zgrade Narodne banke Srbije, gde ih je jedna naša sugrađanka ulovila na desetine.

Ona je u razgovoru za Kurir rekla da je slučajno otkrila da Pokemona najviše ima na uglu ulica Kralja Petra i Cara Lazara.- Volim da igram ovu igricu, zabavna je. Kad sam u centru grada, obavezno pogledam gde ih najviše ima i onda ih ulovim nekoliko. Nedavno sam prolazila pored zgrade Narodne banke i slučajno sam na telefonu videla da ih ima gomilu, ali bukvalno ih je bilo svuda oko zgrade. Neverovatno! Eto, mala pomoć za sve one koji vole Pokemone. Ne znam šta bi guvernerka na to rekla, ali mogla bi i ona da proba, što da ne, igricu svi igraju - kaže naša sagovornica, koja nije krila uzbuđenje jer je pronašla idealno mesto gde se ovi virtuelni mališani pojavljuju.

Marketinški stručnjak i direktor PR agencije „Pragma“ Cvijetin Milivojević kaže da nije slučajnost što su se Pokemoni baš kod banke načičkali.- To može da ide u prilog Jorgovanki. Ona je postala novi Vajfert. Vratila je poverenje u Narodnu banku, a Pokemoni idu tamo gde je sigurno. To je sada dobra stvar za Narodnu banku, koja je nekada bila jako nepopularna institucija, a trenutno je jedan od pozitivnijih identiteta države - kaže Milivojević.Tabakovićeva do zaključenja broja nije odgovorila na pitanja Kurira.

Zabava ili opasnostZBOG POKEMONA I U MINSKA POLJAIako igrica zvuči vrlo zabavno i primamljivo, do sada je u stvarnom svetu hvatanje Pokemona neke čak koštalo i života. Brojni tinejdžeri, ali i stariji ljudi, bukvalno su došli u fazu da tumaraju ulicama, ne gledajući na šta će ili na koga da nalete. Jedan Pokemon-majstor iz Amerike izazvao je sudar na auto-putu pošto je naglo zakočio kako bi uhvatio Pokemona kojeg je uočio. U BiH neki korisnici ulazili su čak i u minsko polje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track