NE MARE ZA PROPISE: Dačićev karavan divljao po putu
Foto: Kurir

Socijalisti u kampanji

NE MARE ZA PROPISE: Dačićev karavan divljao po putu

Politika -

Vozač koji je prevozio aktiviste SPS i JS preticao preko pune linije i prekoračio brzinu, čime je ugrozio život učesnika u saobraćaju

BEOGRAD - Žurba socijalista da stignu do cilja, na svu sreću, nikoga nije koštala života, a mogla je. Njihov karavan uslikan je pre dva dana kako kod manastira Rakovica na punoj liniji pretiče traktor i prelazi u suprotnu traku, ne obazirući se na saobraćajne propise.Na delu puta gde je ograničenje brzine 30 km na sat i gde se jasno vidi puna bela linija autobus jarkocrvene boje sa oznakama SPS-JS i rednim brojem 3 preticao je traktor, što je jedan od sugrađana uslikao i dokumentovao kako stranke užurbano manevrišu po terenu.Profesor Saobraćajnog fakulteta i član Komiteta za bezbednost saobraćaja Milan Vujanić kaže da taj vozač verovatno nije bio svestan čiji je sve život stavio pod znak pitanja:- On time ugrožava one koji su na kolovozu, a znak 30 km/h stavljen je zato što je opasno. Ugrožava i svoj život i život putnika koje prevozi. Vrlo nesavestan vozač i takvog treba prijaviti, a njegovi rukovodioci bi trebalo da ga sankcionišu. Taj ko pretiče tamo gde nema nikoga, pretiče tamo i gde ima, a ovo je tek nedopustivo jer se može očekivati i mnogo pešaka.Zamenik predsednika SPS Aleksandar Antić kaže da pravila u saobraćaju treba da važe za sve:- Koalicija SPS-JS zalaže se za primenu propisa koji moraju biti isti za sve. Ako je neko napravio prekršaj, za to treba i da odgovara. Nadam se da je i „zabrinuti“ građanin, autor fotografije, poštovao propise i vozio iza traktora.

Slovo zakonaKAZNA ZA PRETICANJE DO 30.000 DINARAKaznom u iznosu od 15.000 do 30.000 dinara ili kaznom zatvora u trajanju od 30 dana, kao i dobijanjem šest kaznenih poena kazniće se za prekršaj lice koje je preticalo na punoj liniji, piše u Zakonu o bezbednosti saobraćaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track